ОПЕТ КУВА! Нејмар: Људи, ја бих да се вратим!

Барса: Може, али прво да нам вратиш 75. 000. 000 евра! Бразилац звао бивше саиграче, једног тренера и поједине оперативце у намери да 2019. опет обуче дрес Каталонаца, на Ноу Кампу сматрају да их „завлачи“ како би отишао у Реал.  Откривена "тајна": Нејмар би да се врати у Барсу! Бразилац признао да је погрешио летос у одлуци да пређе са Ноу Кампа у Пари сен Жермен.

Фудбал 10.03.2018 | 23:50
ОПЕТ КУВА! Нејмар: Људи, ја бих да се вратим!
Нејмар опет у Барселони!

На први поглед рекло би се „нема шансе“, међутим, ако се мало боље размисли, не да има, него каталонски медији тврде да је такав сценарио реалан и да га ка остварењу гура сам Бразилац, нудећи се лидеру Примере.

Мундодепортиво је пласирао информацију због које опет подрхтава тле на релацији Ноу Камп - Парк принчева. У опширном чланку, потписаном пером два аутора, дневник из Барселоне уверава да Нејмар увелико ради на припреми терена за повратак у шпански фудбал. По више основа.

Најскупљи фудбалер света је у сталном контакту са већином саиграча с којима је делио свлачионицу до прошлог лета и наводно им је још пре елиминације од Реала у Лиги шампиона рекао да жели да се врати. Све под образложењем како је схватио да је направио грешку одласком у Пари Сен Жермен, пренео им је закључке да Лига 1 није ни принети Примери, поверио се како себе није побољшао као фудбалера, нити изашао из сенке Лионела Месија, што је био један од разлога због којих је напустио Барсу.

Поруке сличне садржине стигле су и до људи из клуба, оперативаца, појединих челника, а Мундодепортиво уверава да је са Нејмаровом жељом упознат и један од двојице бивших тренера, с тим да није прецизирано ради ли се о Херарду Тати Мартину или Луису Енрикеу.

„За Нејмара постоји само један логичан пут, да се врати у Барселону“, сматра некадашњи енглески репрезентативац Гари Линекер, стрелац 52 гола за три сезоне у дресу Блаугране.

Нејмаров план је да се у Барселону врати 2019, после две године у Паризу, односно две године пре краја уговора. Мундо преноси да у Барси, засад, не размишљају о тој теми, међутим, да поједини чланови управе ове поруке тумаче као Нејмарово прављење алибија како би отишао у - Реал. Руководство Блаугране је и даље љуто на Бразилца и његовог оца због начина на који су прошлог лета издејствовали трансфер у Пари Сен Жермен. Односи су и даље хладни и тешко је претпоставити да би могли у скорије време да се поправе, па појединци у управи сматрају да Нејмаржели себе да оправда пред навијачима у стилу „ето, ја сам хтео да се вратим, али ме они неће“ и да тако утаба пут за несметани прелазак у Мадрид, што је врућа тема још од јануара.

Наравно, питање је да ли би Насер Ал Кеалифи пристао да се после само две године одрекне човека за чије обештећење је платио 222.000.000 евра и који по сезони зарађује 36.000.000 евра, нето...

Да повратнички трансфер Нејмара није могућ баш у наредном прелазном року може се закључити и на основу још једне Мундове информације: Барса захтева да Нејмар најпре врати 75.000.000 евра. Реч је о надокнади за штету коју је клуб претрпео одласком крилног нападача у ПСЖ под за које Барса сматра је су били нерегуларни. Он је 1. јула 2016. потписао нови уговор са Барселоном на основу којег је требало да добије 64.000.000 евра само за обнову. Такозвани „бонус за лојалност“.

Одмах по потпису играч је добио 21.000.000, а остатак му је следовао у три рате: 43.000.000 евра до јула 2017. Схвативши да постоји претња одласка у другу средину, Каталонци су замрзли исплате до 1. септембра прошле године, односно истека прелазног рока и истовремену излазну клаузулу подигли са 200.000.000 на 222.000.000 евра што је ПСЖ на крају платио.

Барса је одбила да плати преостале транше и пред редовним судом захтева од играча да врати најпре већ добијних 21.000.000 евра, потом 43.000.000 која није ни наплатиио, али јесте потписао уговор који није испунио, па клуб себе види као жртву и тражи одштету јер „лојалност није испуњена до краја“, додатних 9.000.000 за штету коју му је Бразилац нанео, још 1.700.000 евра за такозвани“ пропорционални део премије. Тако се долази до суме од 74.700.000 евра. С тим да ваља подсетити како је Нејмаров адвокатски узвратио контратужбом пред ФИФА, али одлуке још нема.

Свакаквих чуда смо се у свету фудбала и трансфера нагледали - сетите се само с каквом је неверицом дочекана почетна информација да Нејмар иде у ПСЖ - па зашто не би могао и поред свих тужакања да се врати тамо где је све и почео његов европски успон?

Строго чувана тајна је "процурила"! Нејмар је незадовољан, направио је велику грешку преласком у Пари сен Жермен и жели да се врати у Барселону.

"Ел мундо депортиво" ексклузивно је пренео да се Бразилац жестоко покајао што је без много размишљања и због гомиле новца (222 милиона евра, што је рекордни трансфер у свету фудбала) донео одлуку на пречац.

Упркос томе што у Паризу пружа одличне партије, и уз саиграча Единсона Каванија најбољи је стрелац лиге са 19 погодака, чини све како би исправио грешку и вратио на Ноу Камп.

Ккаталонски лист је објавио да је Нејмар послао поруку бившим саиграчима, али и неким од челника Барселоне, где јасно објашњава да се каје и жели да поново обуче плаво-бордо дрес.

У поруци Нејмар наводи да су највеће грешке то што је мислио да ће одласком у ПСЖ побећи из сенке Леа Месија у жељи да буде прва звезда тима, да је осетио велику економску моћ и "потрчао" за парама мислећи да ће му то помоћи да напредује као фудбалер, да је Лига 1 по квалитету далеко испод Примере и да жуди за свлачионицом без кланова и напетости каква је Барселонина.

Бразилац се растао у августу са Барсом у не баш пријатељским односима. Тачније - на врло лош начин. Уговор са Парижанима потписао је без било какве претходне најаве, а онда се жалио УЕФА тражећи да му Барса исплати додатни "бонус за лојалност" од 26 милиона евра.

Потом су отишли на суд. Велика Барселона није могла да прихвати такав вид "рашчишћавања рачуна", па је одговорила противтужбом и од Бразилца тражи 65 милиона евра на име повраћаја бонуса из првог и другог уговора и још 10 милиона евра због кршења споразума.

Поврх тога, недавно се доводио у везу са Реал Мадридом, највећим ривалом Каталонаца, а и о том потенцијалном трансферу говорио је баш како у Барселони не воле, што су му сигурно запамтили.

Наводно он је рекао "мој приоритет је Барса, али ако ме не жели мораћу тамо где ме хоће".

Неки тумаче ову целу Нејмарову причу, која стиже баш у тренутку кад је ПСЖ елиминисан из Лиге шампиона, као алиби за његов прелазак у Мадрид. Сматрају да он врло добро зна да га Барса неће вратити, али да без обзира на то иде на ту карту "нису ме хтели, а нудио сам се" како му не би замерили ако пређе на Сантјаго Бернабеу.

Било како било, Нејмар опет подиже прашину...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар