Човић: Сачувати хрватски народ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић данас је у Загребу указао на важност да се Хрвати очувају као конститутиван народ у БиХ, те да, иако најмалобројнији, буду предводници свих позитивних процеса у БиХ.

Босна и Херцеговина 08.03.2018 | 17:55
Човић: Сачувати хрватски народ
Човић је у организацији Матице Хрватске одржао предавање "Хрвати БиХ: носиоци европских вриједности" и том приликом се осврнуо на рад Хрватског народног сабора у БиХ, чије је оснивање имало за циљ покушај политичког уједињења хрватског народа у БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Говорећи о равноправности Хрвата у БиХ, Човић је изразио увјерење да су много ближе остварењу формалноправно таквог циља него што су били у посљедњих 20 година, односно да су у политичком животу легитимног представљања, Хрвати вратили снагу који су били изгубили.

Када је ријеч о евроатлантским интеграцијама, Човић је истакао да су многе препреке на том путу већ уклоњене, те да је БиХ упућена снажна порука да је Хрватска искрен пријатељ на том путу, што је предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић на недавној трилатерали поново потврдила.

Човић је истакао и потребу реформе правосуђа на путу БиХ према европским интеграцијама, наводећи да је правосуђе још зависно од унутрашњег политичког живота у земљи, али и изван БиХ.

Предавање је одржано у Матици Хрватској.

Извор: Срна

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

реално

08.03.2018 16:57

Хрватски народ се једино мозе сацувати Херцег-Босном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хусо

08.03.2018 18:00

Ста је то Херцег Босна?

Name

мрки

08.03.2018 18:01

Сто знаци да се не мозе сацувати.

Name

Коке

08.03.2018 18:59

А ти само са Мотиком и бијелим Луком

Name

Ре

08.03.2018 20:11

Хрватски нрод је у најбољем полозају. Нема иб ни 12% а у власти их има 31% то једискриминација над остала два народа

Name

Ц

08.03.2018 20:36

Тацно реални али да дијеле РС цијелу .Па и Федерацију па нек добију највисе и ако су малобројни.

Name

Мислим-ман

09.03.2018 11:31

Хрватски или било који народ се трудом и радом могу сачувати. Радом оне ствари и трудом и трудовима. Лако се рачуна, подјели број становника са бројем хектара површине простора гдје народ "треба" да живи. Онда ћеш уочити да вам је свима на Балкану џаба борба за "гувно" кад народа нема нити се радја а нити нема намјеру. Јер за примјер по тој математици источна и западна Херцеговина насељена је ко Аустралија. Мој једноставан савјет је да преписете ту земљу сву неком народу у прогресу, некој младој нацији, нек буде ко год, које год политичке или религије, најбоље будистима каквим, јер једина шанса за нас све (кад одемо вани) је да надјемо ту нашу црнају у било каквом стању и макар да имамо шта видјети кад дођемо у посјету, дјецу по селима, путеве у изградњи, градове са сигурноснима, криминалци у цорци, политичари који раде за народ итд итд. Толико од мене, а ове ситне дневнополитицне ствари су небитне, јер стварно не видим ко се бори и ко ради за очување народа, и побољшање животних услова. Ово горе што сам навео је истина, али тужна, јер, је све то испланирано, и ови наси мали политичари су обицни пјесаци на саховској плочи, уствари, само су боја нафарбана на шаховској плочи. Ево примјера земаља са негативним наталитетима а ви узмите карту европе и прстом идите по карти па ће вам бити јасно: "Португал, Шпанија, Италија, Хрватска, Бих, Мађарска, Румунија Бугарска Србија Молдавија Украјина" Земље попут Француске Енглеске Скандинавских земаља стагнирају због могуцности "увоза" квалитетне радноспособне снаге. Ето људи - то вам је тај деал, а ви мислите да наши политичари не раде свој посао, раде их одлично, рестјеравају ту радну снагу у земље које сам поменуо, и зато добијају тал, они су упосленици великих послодаваца са вана...

Name

Пендула

08.03.2018 17:02

Треба људима дати једну опстину нека се играју и они ДРЗАВЕ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па Добро Цовицу,

09.03.2018 13:46

Никако да се изјаснис,ко вам прети "ко вас угрозава:ти само слуса свој загреб ,народ це да најебе због такви као сто со ти , стватно со биједник.

Name

Посавина

08.03.2018 17:10

Тип је глуп до бола

ОДГОВОРИТЕ
Name

Историцар

08.03.2018 17:14

Ако ће нас такви зликовци предводити у било што, то само може бити пакао и криминал. Са вама је Еуропа даље него икад. Ви би и с Русима и са Еуропом а знате и сами да то неће ићи. И управо то због тога и радите, да би сте успорили и кочили развој и просперитет државе БиХ. Колико год то Вама сада успјешно изгледало ( наравно у сарадњи са Додиком, другом и братом по криминалу), ваше вријеме засигурно је на измаку. Долазе нове снаге које ће вас и друга вашег ускоро отпухати из политике, можда и директно у затворске ћелије. Вашој и нашој земљи сте доста зла нанијели. Без Вас ће ићи много брже и лакше. И то јако, јако брзо. Сретан вам пут у вјечни заборав са бх политичке и било које друге сцене. Бандо црвена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

09.03.2018 10:34

Није ваљала Југославија, Србима не треба пропала бих.

Name

xxx

08.03.2018 17:28

Људи који су поцинили криминал у БиХ и који су осудзени а имају двојну дрзављанство побјегли су у ХР... Нико их не испоруције сигурни су тамо..ЕУ вриједности..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Окаy

08.03.2018 17:28

Исти Милокрад увек у Загребу .Ни цоколинда ни исус ти немозе помоци промјене изборног закона нема купи крпе иди цувај козе и магарце по БиХ.Само си зато способан?.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алтец

08.03.2018 17:30

Хрватски народ као и све остале народе треба сацувати од вас политицара-криминалца,багро једна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван Сарајево

08.03.2018 17:33

Ти Цовицу не представљас нас хрвате у Сарајеву ни ти имас гласове код нас. Ми нисмо угрозени у овом граду, а твоја политика је зло за хрватски и за све друге народе. Ти мозес у западној Херцеговини бити ста зелис а нама не. ХДЗ је унистио хрватски народ и немој да ти прицас висе. Као цовјек цу реци да нам је јако добро , сви смо запослени, пар нових цркава је изградзено у Сарајеву, с босњацима и србима немамо проблема, имамо с тобом

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.03.2018 21:20

Ти ако си Хрват онда је то и Бакир

Name

ре за ре

08.03.2018 21:44

Хрватима је најбоље у БИХ , све фирме , заступниства, функције, позиције, финансије дрзе . А ти клоцу морас да сватис да су хрвати у Босни другацији од Херцеговаца, цовјек је рекао истину, послусај фрањевце ста прицају, привреднике, а у Сарајеву све фирме су хрватске, све су своје запослили, цитав финансијски сектор дрзе, из Кисељака и средње Босне долазе на посао, градзевинске фирме попут ТИБРА ПАЦИФИЦ И НОВА ОТОКА, власниство Брајковица, 4.000 станова досад изградили у Сарајеву с даљњим наставком градње, у Вогосци, Илијасу, Семизовцу, Грбавици, Витковиц брду, Алипасином пољу...изградзене нове цркве , теолоски факултет, богословија, самостан, католицке сколе и центре, нека су, није спорно , то је и лијепо и фино, ал прицати да су на маргини су лази. Треба бити реалан у сваком слуцају. Драган Цовиц мозе заступати скуторе само , а културне хрвате никад. Тако и Додик сељацине представља за разлику од СзаП .

Name

Гаговиц Ибро за ре

08.03.2018 21:46

Не Бакир , него твој Додик који продаје српске интересе за саку долара Цовицу. А доказано је да је хрват од Дувна. Бјези боту СНСД-овски и поклопи се

Name

Драган Истоцно Сарајево

08.03.2018 22:22

До рата сам зивио у Сарајеву и само знам да су хрвати данас много јаци у Сарајеву него икад. Тавно је да све дрзе у Сарајеву и да су своје запослили, срби и босњаци им раде као портири и физицки радници , зиве као бубрег у лоју, знам да се велик број њих доселио у Сарајево из Посавине, средње Босне, тузланске регије и РС. Њих стити и црква, а нас србе су наси отписали. Ми смо јадови највеци . Засто питам се?

Name

Крокац

08.03.2018 17:43

Господине Цовицу сам призна малобројни сто је истина .Није истина да ñисте на фукцијама погледај усвим сте ресорима по готово уФедерацији .Видисво је кантоне имал Босњака а поготовосрба .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганеце

08.03.2018 17:52

Стари пргави удбас Драган Цовиц у елементу. Проблем данасњих лопова Цовица, Милета и силног ланца је како сацувати украдено или боље реци како избјеци било какво полагање рацуна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даxон

08.03.2018 19:58

Сацуват нормалним послом и постеном платом..никако другације. ал одосе сви мало кога да цес задрзат висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Винко Баресиц

09.03.2018 02:07

Оладите мало свима це бити боље срамота ста све писете срам вас било дзубрад једна примитивна.

ОДГОВОРИТЕ