Кари Пешић: Звезда има тренера за четири године!

"Душан Алимпијевић је један од највећих добитака клуба ове сезоне", каже искусни стручњак у најави утакмице своје Барселоне и црвено-белих. "Важно нам је да победимо, због Реала".

Кошарка 08.03.2018 | 14:15
Кари Пешић: Звезда има тренера за четири године!
Екипа Душана Алимпијевића одлази на паркет освајача Купа краља у поправљеном расположењу, после победа против Уникахе и "овереног" првог места на табели АБА лиге.

У Палати "Блауграна", српског представника дочекаће познат тренер, који неретко посећује и Звезду и црвено-бели "Пионир". У разговору за "Спортски журнал", Пешић је говорио и о Звезди о њеној сезони 2017/18.

"Црвена звезда има новог тренера и практично нови тим. Због тога се и није могао очекивати да целе сезоне има континуитет. Али, Црвена звезда је урадила изузетан посао, поготово тренер Алимпијевић који гради своје име на врло поштен и квалитетан начин. Захтеван је, доста тражи од играча и сигурно ће успети. Добар тренер није само онај који побеђује, већ и онај који у кризним периодима зна да подигне екипу и врати на прави пут. То је веома важан сегмент, поготово када има толико мечева, путовања и притисака", рекао је Пешић.

Коментаришући Алимпијевићев рад, трофејни стручњак додао је и...

"Он одлично контролише ситуацију и то се види на терену и у његовим изјавама. Мислим да је он један од највећих добитака Црвене звезде ове сезоне. Поред победа у Евролиги, нарочито је важан успех у АБА лиги, али и да добијеш једног квалитетног тренера који гарантује континуитет у раду. Играче је тешко задржати, поготово у Србији, што још више повећава значај континуитета тренера. Дакле, Црвена звезда је са Душком добила тренера за дуже време, рецимо неки олимпијски циклус на четири године, где може да се направи озбиљна селекција играча и да се изгради филозофија игре и рада".

Пешић је Звезду водио у два наврата, навијачи су га заволели, а он не крије да осећа посебне емоције пред дуел против клуба са Малог Калемегдана.

"Веома сам поносан на оно што смо постигли док сам био у Црвеној звезди. Направили смо доста тога и увек се радо сећам тог времена. Зато сам и дан данас радо одем на тренинге Црвене звезде и са свима у клубу имам сјајан однос. Веома ми је драго због тога. Када те неко дочека као члана породице и и то представља важан део тренерске каријере. А, емоција увек има. Без њих нема ни спорта. Ко каже да му је свеједно, тај је вероватно залутао у спорт".

Када је у питању Барселона, популарни "Кари" не крије да је пре прихватања позива Каталонаца размишљао и да се спрема за живот без тренерског позива.

"Ништа се не дешава случајно. Све што сада радим, радим са великом мотивацијом и то ме испуњава. Али у две године које сам провео у опоравку после операција, видео сам и да има много других ствари које могу да ме учине срећним. Раније сам увек размишљао о будућности, сада о томе уопште не мислим. Важно ми је да само уживам у времену које проводим овде, да клубу и себи донесем што више среће".

Пешић је у интервјуу открио да се о повратку договорио са председником клуба Хозе Маријом Бартомеуом, као и са директором клуба Наћом Родригезом, својим некадашњим играчем.

"Доста добро познајем клуб и знам како функционише. Овде имам и кућу, због чега сам често долазио. У то смислу адаптација ми није била потребна. Али, постојали су ту неки други проблеми. Клуб је до краја јануара изгубио чак 22 утакмице, што је за Барселону било незамисливо. Други проблем је што сам раније радио само са двојицом играча из ове селекције, са Наваром и Клавером, мада остале добро познајем. Али, њих двојица ми много помажу. Објаснили су екипи ко је Пешић, на чему инситирам и која је моја филозофија".

Барселона је под Пешићем освојила Куп краља, па доживела евролигашке поразе против Реала и Жалгириса. Дуел против Звезде дочекује са скором 7-17.

"Реакција играча била је фантастична. На жалост, истрошили смо се превише на Купу. Поред Серафана изгубили смо Хангу, па Сандерса. Они и даље не могу да играју и не знамо када ће моћи. Па се после тога разболео Ориола и две недеље био без тренинга. А, онда смо на све то остали и без Риваса. Тим нам је био практично десеткован. Већ (у победи) против Мурсије (прошле суботе) ситуација је мало боља. Ипак, нема Хнге, Серафана и Сандерса, али остали су ту и вредно раде".

Када је у питању домаће првенство, Пешић је већ истицао да је Барселонин циљ да освоји титулу, а већ у недељу играће првенствени "Ел Класико" против Реала. Када је у питању Евролига, Топ 8 је одавно недостижан...

"Евролига може доста да нам помогне", истиче "Кари".

"То је најбоља увертира за домаћи шампионат. Не постоји боља припрема за меч против Реала него да се игра добра утакмица против Црвене звезде и наравно да се победи. Сигурно нико не размишља по принципу - 'пошто немамо шансу за плеј-оф, онда ће тренер да одмори неке играче и проба неке нове варијанте'. То не долази у обзир. Ми све време морамо да дижемо квалитет игре и да побеђујемо. Нема ништа лепше него када после добре утакмцие и тријумфа кренеш кући са добрим осећајем. Тада знаш да си направио нешто важно и за следећи меч. Нас већ у недељу чека дуел са Реалом и много нам је битно да победимо Звезду. Сваки меч у Евролиги играћемо са том филозофијом", уверава Пешић на крају разговора за "Спортски журнал".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар