Прича о атентату неутемељена

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је безбедносна ситуација у Српској на задовољавајућем нивоу, те истакао да је неутемељена информација да се спрема атентат на некога.

Република Српска 08.03.2018 | 07:45
Прича о атентату неутемељена
Он је додао да грађани могу апсолутно мирно да спавају, да је криминалитет према извештајима у прошлој години у опадању у свим сегментима, те похвалио полицију која је допринела тако доброј безбедносној ситуацији.

Лукач је за РТРС рекао да Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске нема информација да неко у Српској спрема атентат против било кога у опозицији или на власти, да нема информација о томе са терена, нити од служби из региона, те оценио да је реч о политичкој причи на којој се држи тензија у Српској.

 
Он је подсетио да су се те информације појавиле недавно, први пут на конференцији за новинаре Александре Пандуревић /СДС/.

Лукач је рекао да је очигледно да опозиција већ дуже време покушава да темпира разне ствари да дестабилизује Српску, те навео недавни пример са информацијама у вези са удружењем "Србска част", паравојним формацијама, које су се такође на крају показале неосноване.

Министар је оценио да владајућој структури тако нешто није потребно, јер је политичка ситуација на њиховој страни.

- Сада да су избори, актуелна власт би сигурно убедљиво победила опозицију, која би, мислим, доживела убедљиво већи дебакл него на локалним изборима - навео је Лукач и додао да мисли да се таква ситуације неће променити до завршетка избора у октобру.

Он је додао да ће опозиција оваквим причама изгубити и оно мало преосталог кредибилитета код народа, који препознаје да се то ради како би се дестабилизовала Српска и унео немир у народ.

Говорећи о послу са камерама и јавно-приватном партнерству, Лукач је рекао да је тај посао покренут пре годину и по дана у складу са законом о јавно-приватном партнерству, те поновио да опозиција покушава да проблематизује све у Српској, па и ово у вези новог техничког система који ће "унапредити безбедност саобраћаја".

Он је навео да на путевима у Српској гине око 150 људи годишње, што је у врху Европе по броју погинулих.

Лукач је навео да ће та опрема, осим за контролу безбедности саобраћаја, бити корисна за МУП и у спровођењу других истрага, као и да сагласност на тај пројекат и избор извођача треба дати Правобранилаштво Српске, а Влада Српске да донесе коначну одлуку.

Он је нагласио да у овај пројекат Влада не улаже ниједну марку, већ сав ризик посла, као и одржавање опреме сноси приватни партнер, подсетивши да је тај партнер изабран као најповољнији и већ је имао презентацију рада тог система. Такође ће морати да потпише уговор о тајности.

Говорећи о набавци пушака за потребе МУП Српске, Лукач је истакао да то сигурно није никакво спремање за рат.

(Срна)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Серб

08.03.2018 07:13

жалосно приватна полиција .Зашто се не испита и казни онај ко лаже ил је и то јавно приватно партнерство на штету народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ,

08.03.2018 11:24

Каква срана дрзавни функционари изводе , не цудите се бит це тога ;сами сте то произвели.

Name

Вук

08.03.2018 07:16

Причаш глупости и небулозе Лукач , ал од тебе ме ништа не чуди , изгледа да си једино у животу прочитао од Б.Ћопића дјело "Изокренута прича". Знаш оно како иде , почиње са " Ставио је главу на капу итд" , ал знаш ти то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муљатор Л.

08.03.2018 07:29

Зитат: "Лукач је рекао да је очигледно да опозиција већ дуже време покушава да темпира разне ствари да дестабилизује Српску". Колико сам разумио РТРС и Додик су ти који су тезу о атентату пласирали у јавност. СзП је само затразио од МУП-а процјену стања. Да није затразио не би Лукац ни дао овакву изјаву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђуро

08.03.2018 07:44

Јеси ли ти господине Лукач на страни власти у РС или на страни реда и правде за све појединце у РС, па они били и из власти, опозиције или било ког другог грађанина у РС. Зна свак да је тебе политичка опција која је на власти поставила на ту дужност и ту би ти као министар требао да завршиш, а да даље бригу бринеш о свим грађанима РС, јер те сви плаћају, а не плаћа те самоона опција која де поставила на то мјесто, са баснословним примањима. Није примјерено из ваших уста изјава да опозиција већ дуже вријеме покушава да темпира разне ствари, како би дестабилизовала РС. Јесу ли људи из опозиције заиста они који руше РС. За то би и ви требали одговарати, да је правне државе, како то они дестабилизују, фукаро једна, како вријеђаш часне и поштене људе, који поштено раде, а ви, о томе би се дало расправљати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

08.03.2018 13:36

На страни власти безрезерно удрузеним снагама пљацкајју краду понизавају народ.

Name

хммм

08.03.2018 07:45

Постовани министре. Васа тврдња је неутемељена. Мислим , кад сте вец елаборирали своје конструкције и небулозе које долазе из васе кухије, могли сте уоцити и последицу свога претходног рада и о томе обавјестити јавност. Наиме , мене сте у протеклом периоду својим поступцима толико иритирали, да бих радо , да се питам Вас лисио фотеље и смјестио вас на мјесто које вам таквом какви јесте и прилици.У КПД Фоца. За вас , таквог какви јесте сам цин одузимања "власти" је раван атентату. Медјутим . Знам да је моја зеља веома теско изводљива у оваквој констилацији. Док Ви и васи послодавци / цитај лопов Милорад и пасуљара Зељка/ градите ентитет овако рдјавом политиком стимулације неморалних ликова и њихово постављање на руководна мјеста због подобности а не због струцности , нама на овим просторима просперитета нема. Тако да свакако , својим радјењем /по пословици " зло радјење готово судјење/ заслузили сте да вас неко "овјери".

ОДГОВОРИТЕ
Name

не наме

08.03.2018 07:50

Зар мислис да приватне казне могу спрецити партијске другове да не возе као да су једини власници србских друмова?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОМАНИЈА

08.03.2018 07:50

Ја не могу да вјерујем који је ово идијотизам, погледајте само ову идиотску фацу он се још није опоравио од Мектића, опозиција му упорно говори о информацији коју је објавила РТРС телевизија а он говори да је објавила Александра Пандуревић, јесте Александра рекла али да провјерите наводе РТРС_а коју је објавила у дневнику, какав идијотизам и лицемјерство,,, и овакви нам воде полицију фујј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

метод рада?

08.03.2018 07:50

Ево примјера за министра који ради на разједињењу србског националног тијела. Умјесто да он Србе уједињује, он их разједињује. А опасности су велике, погледајте: хттп://www.интермагазин.рс/ноам-цомски-нам-поруцио-срби-цувајте-се-нецете-уци-у-еу-цак-и-ако-признате-косово-европа-вас-не-воли/

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нимиц

08.03.2018 08:11

Прво пласирати дезинформацију а затим реци како је то тамо неко несто лазно пласирао ,има једино за циљ да се испита јавно мјење како це реаговати,али оцито да је народ слудјен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серб

08.03.2018 08:57

Кадија тужи кадија суди .Тешко нама међу вама у злу добро чекајући.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој Драгана

08.03.2018 12:37

Глумиш некакву строгоћу са том својом глупом фацом, а лажеш као пас (велико извињење већини паса). Не понашаш се као Министар унутрашњих послова који би морао да брине о безбједности свих грађана, па чак и опозиционих лидера, већ више као задњи бедем одбране ове катастрофалне власти. Више ми дјелујеш само као неко ко је из "унутрашних органа" и никако другачије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

08.03.2018 14:59

Не вриједјај министра једног ентитета у БиХ.Имас мозак памти па на изборима гласај. Тај министар је пакет власти и кад скинес пакет скинула си и министра.Али не заборави изборе.

Name

нијеопозиција

08.03.2018 12:47

Ни један министар до сада у било којем министарству није имао оволико критика као овај министар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКИ

08.03.2018 15:26

РЕ, НАРАВНО ДА ЈЕ КРИТИКОВАН КАДА ЈЕ НЕСТРУЧАН КАО И ВЕЋИНА У МУП-А РС. ВЛАСТ ИМ КУПИЛА ДИПЛОМЕ И РАДЕ ЗА ЊИХ А ЗНА СЕ ДА ЈЕ СА ГЛУПИМ А ПЛАЋЕНИМА НАЈЛАКШЕ МАНИПУЛИСАТИ.

Name

Превара

08.03.2018 14:13

Опет лази тајне уговори а народов новац милионе опет у приватне кесе . Докад це то ,ко це то онемогуцити . Тај новац од прекрсаја треба у касу. Дрзаве Ане страними домацим манипулантима .засто тајновит тендер питам л Лукаца и Мектица . Народ има право да зна о тендеру истину .докад цете то цинити Лукацу ниси обијаснио ниста народу спомињес тајне тендере Од лог то кријес од свог напаценог постеног народа . срамно и непостено -- пара несмрди мислис и ти тако Лукацу !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијан Екри

08.03.2018 14:55

Госп.Министре, изјава коју сте дали(ако је верно пренесена) тужна је и јадна,пуна небулоза и пљувања.Министар унутрасњих послова не смије изустити ријеци опозиција или власт.Не смије јер је он министар за једну територију и за све градјане који ту живе.Нисам партијски опредијељен али си Ти и мој министар унутрасњих послова.Не можеш ти да говориш ко ће побиједити на изборима јер си онда политички острасцен,а то знаци ниси министар за оне који нису за твоју партију.Срамотне су такве изјаве и недолицне за министра полиције.Како да ти вјерују градјани Републике Српске ако им ти јавно кажеш чији си.Својим изјавама доливас уље на ватру,дијелис и ово мало преосталих Срба на моје и остале,а мањинама задајеш страх. Ништа није вечно,свака свијеца се кад тад угаси па размишљај и о томе Министре.Твоје изјаве мене плаше а не би смјеле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

08.03.2018 15:57

Лијане свака част.

Name

ДЛ

08.03.2018 17:15

Само да мој. газда Миле Ронхил добије изборе. Ал цу да вас бијем, ал не само вас који не гласате за снсд вец и странацке ухљебе који це се бунити кад после избора остану без плата и (не)радних мјеста. Ух, требали смо поред пусака наруцити јос пендрека.

ОДГОВОРИТЕ