Наставља се правна борба

Правна борба Бањалучанина Жељка Вулића и даље се наставља. На данашњој усменој расправи у Министарству грађевинарства није било резултата. Чека се потез ресорног министра Сребренке Голић, која се није појавила. Шетачи који су претходних година били подршка Вулићу, тражиће смјену Голићеве.

Република Српска 07.03.2018 | 21:03
Наставља се правна борба
Са усмене расправе у ресорном министарству Жељко Вулић није изашао задовољан. Требало је да се расправља о захтјеву „Гранд трејда“ за локацијске услове који су поништени, али није. Министарка Сребренка Голић није дошла на расправу, али јесте особа која је и раније одлучивала о овом предмету. Вулић је тражио изузеће оних који су и раније одлучивали у предмету.

Након седам година правног насиља, Вулић више није сигуран који је коначан исход овог случаја.

Пресудом Окружног суда у корист породице Вулић послата је порука онима који врше власт да се мора успоставити владавина права и да грађани морају бити једнаки пред законом, истичу у ПДП-у.

„Власт је очигледно хтјела да избјегне поштовање права. Сулудо би било данас тражити да се овај објекат сруши, али да неко треба да одговора за ово, ником нормалном то не може бити спорно“, изјавио је члан ГО ПДП-а Бањалука Слободан Поповић.

Бањалучки шетачи који су поред Вулића протестовали због изградње спорне зграде, поручују да је ово правна побједа свих грађана који су тврдили да је објекат незаконито изграђен. Кажу да ће тражити смјену министарке Сребренке Голић, јер је у више наврата прекршила законе.

„Подсјетићу да је пресуда такође Милету Радишићу доказ да се у то вријеме није смјела издати грађевинска дозвола, јер је поступак између `Гранд трејда` и `Медицинске електронике` био у току. Ово је још једна потврда да је то нелегално и имамо намјеру да то докажемо и да они који су одговорни сносе одговорност, а у првом реду министарка Голић“, објашњава Миодраг Дакић из Иницијативе грађана „Шетајмо заједно“.

Из ресорног министарства поводом случаја Вулић више пута обраћали су се саопштењима. Тврде да се у процесу доношења одлука и рјешења руководе законима, а не страначком или било којом другом припадношћу инвеститора.



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бррр

07.03.2018 20:10

Аааа Слободана што је остарио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

07.03.2018 20:23

Сви заједно и свим снагама против резима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

07.03.2018 22:30

У Министарству урбанизма главну ријеч води помоћник Гаћановић.Све предмете рјешава у четири ока са тајкунима по бањалучким кафанама.Овај човјек је невиђено зло колико је корумпиран.

ОДГОВОРИТЕ