Сада је озбиљно - Ди Марија стиже у Интер под једним условом!

Испадање ПСЖ у осмини финала убрзало је и причу о доласку Аргентинца на стадион Ђузепе Меаца.

Фудбал 09.03.2018 | 20:00
Сада је озбиљно - Ди Марија стиже у Интер под једним условом!
Анхел ди Марија у Интеру - деловало је као немогућа мисија, али испадање Пари Сен Жермена у осмини финала Лиге шампиона могло би да овај трансфер уведе у домен реалности! А то је вест која ће свакако одушевити све навијаче Интера јер чекају на једно велико појачање као хлеб насушни.

Како тврди италијански Тутоспорт, спортски директор Интера Пјер Аузилио боравио је поново у Паризу како би још једном опипао пулс и видео да ли се и колико померају ствари у жељеном смеру.

Ипак, постоји и квака 22 у целој причи. А то је да Интер избори пласман у Лигу шампиона, што би, наводно, био мамац за Ди Марију. А Неразури нису играли у елитном такмичењу од сезоне 2011/12.

Пре годину дана, када се први пут и појавила идеја Интера да проба да ангажује Ди Марију, многи су са подсмехом гледали на то, како у Италији, тако и у Француској. Међутим, цео посао је стопиран и пре него што је заиста почео, одлуком власника Интера, компаније Сунинг.

Ствари су се изгледа промениле и то и у Милану и у Паризу. С обзиром да су Свеци још једном остали без онога што највише желе, а то је трофеј у Лиги шампиона, врло лако може да дође до озбиљних промена на лето у клубу са Парка принчева.

Ди Марија са Парижанима има уговор до лета 2019. године, а већ неко време се по француским медијима спекулише да га у клубу немају у плану за следећу сезону. А то би могло да значи да ће Интер доћи у ситуацију да барем делимично снизи цену трансфера или макар да добије нешто боље услове.

Нема сумње да би Ди Марија представљао озбиљно појачање за милански клуб уколико Неразури изборе пласман у Лигу шампиона. А представљало би и показатељ да кинеске газде ипак имају озбиљне намере и амбиције са Интером.

Међутим, ни ту није крај приче. Да би заиста дошао у Интер, Ди Марија би требало да пристане и на мањи уговор од оног који тренутно има у француском клубу. А тамо годишње зарађује око 11.000.000 евра, што за данашњи италијански фудбал представља научну фантастику.

Наиме, најплаћенији фудбалери Серије А су Гонзало Игуаин из Јувентуса и Леонардо Бонучи из Милана са годишњим примањима од по 7.500.000 евра. Наравно, медији у Италији наводе да би ако пристане на смањење, Ди Марија могао да добије неку врсту компензације кроз разне бонусе на име добрих игара, резултата и голова.

А још један од фактора могло би да буде и предстојеће Светско првенство у Русији. Јер, уколико Ди Маријату буде заблистао као што је то био случај пре четири године у Бразилу, лако може да се деси да још неки клуб “баци мамац”.

Иначе, у досадашњем току сезоне аргентински фудбалер је за клуб из Париза одиграо 34 утакмице и дао 17 голова.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар