Кад саудијски краљ поклони... стадион!

И то капацитета од 100. 000 места!

Фудбал 09.03.2018 | 16:00
Кад саудијски краљ поклони... стадион!
Саудијска Арабија саопштила је ће поклонити фудбалски стадион Ираку после прве пријатељске утакмице одигране у последњих 40 година између репрезентација те две земље.

Саудијски краљ Салман бин Абдел Азиз изјавио је у телефонском разговором с премијером Ирака Хајдером ал Абадијем да ће Ираку поклонити стадион.

Терен који ће бити изграђен у Багдаду, моћи ће да прими 100.000 људи и налазиће се у спортском делу главног града Ирака, саопштила је прес служба ирачког премијера и додала да је формирана владина комисија која ће пратити то питање.

Репрезентације две земље одиграле су 28. фебруара утакмицу у Басри, граду на југу Ирака код границе са Ираном. Утакмица је оцењена као историјска и као знак политичког приближавања између Багдада и Ријада, регионалног ривала Техерана.

Краљ Салман је поздравио одигравање утакмице оцењујући је успешном. Ирак је тада победио Саудијску Арабију са 4:1 на стадиону који прима 60.000 људи.

Фифа ће 16. марта да се изјаси да ли да укине казнену меру уведену деведесетих година и кратко повучену 2012. године о одржавању званичних утакмица у Ираку због ратова и насиља у тој земљи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар