Кевин Лав признао менталне проблеме!

Крилни центар Кливленд Кавалирса објавио је причу о нападу панике, који му се ове сезоне десио на утакмици.

Кошарка 08.03.2018 | 12:30
Кевин Лав признао менталне проблеме!
Лав је тај напад описао као истовремени бол у стомаку и губљење даха.

"Дошло је ниоткуда, никад раније нисам то имао. Нисам знао ни да ли је стварно. Али било је, стварно као сломљена рука или искренут зглоб. Од тог дана, скоро све што сам мислио о свом менталном здрављу се променило", написао је Лав за портал "Тхе Плаyерс Трибуне" у уторак.

Лав је такође напустио меч са Оклахома Сити Тандером у јануару већ у првој четвртини, а то је објашњено болешћу. Његов изненадни одлазак са терена довео је до тимског састанка у свлачионици Кавалирса, током кога га је неколико играча оптужило да је одглумио да му је лоше.

Он је наводно открио саиграчима да је имао нови напад панике, али у обраћању јавности није поменуо дешавања током и после меча са Тандером.

Лав је написао да је знао да нешто није у реду пре него што су се појавили прави симптоми током треће четвртине. Вратио се екипи дан касније и играо против Милвоки Бакса два дана након тога.

Открио је да неколико пута месечно посећује терапеута откако је први пут доживео напад.

Прошлог месеца бек Торонто Репторса Демар Дерозан је открио да пати од депресије. Лав је истакао да га је то делом мотивисало да отворено прича о свом менталном здрављу.

"Натерате да се замислиш како се сви муче са неким стварима, а понекад мислимо да смо једини који имају такав проблем. Реалност је да вероватно имамо много заједничког са нашим пријатељима, колегама и комшијама. Ментално здравље је невидљива ствар, али нас све дотиче. То је део живота. Као што је Демар рекао, никад не знаш кроз шта нека особа пролази", додао је Лав.

Лав није играо од 30. јануара због прелома руке. Нада се да ће се вратити на паркет пре предвиђеног рока.

Демар Дероузан из Торонто Репторса прошле недеље је јавно проговорио о својој борби са депресијом, што је још једног Ол стар НБА кошаркаша, Кевина Лава, охрабрило да и он упозна јавност са својим проблемом, чије постојање је мало ко могао да претпостави.

Он је на сајту "Тхе Плаyерс Трибуне" написао да је новембра 2017. током утакмице против Атланта Хокса доживео напад панике и након тога одлучио да потражи стручну помоћ.

"Нисам могао да дођем до даха. Тешко је описати шта се дешавало, али осећао сам као да се све врти и да мој мозак хоће да изађе из главе. Ваздух је био тежак, сећам се нашег помоћног тренера који је причао нешто о поставци игре у одбрани, на шта сам ја климнуо главом, иако нисам чуо скоро ништа од оног што је рекао. Тада сам већ 'одлепио' и када сам устао са столице било ми је јасно да не могу да се вратим у игру. Буквално то нисам могао да урадим, физички", присећа се крилни центар Кливленд Кавалирса, са којима је 2016. освојио шампионски прстен.

Лав је у друштву једног оперативца Кавалирса отишао на локалну клинику, где је подвргнут серији тестова.

"Сви резултати су били у реду, што ми је донело олакшање. Али сећам се да сам изашао са клинике питајући се 'Чекај, шта се дођавола десило?!"

Лав није поменуо јануарску утакмицу против Оклахома Сити Тандера, коју је његов тим изгубио резултатом 124:148, након што је он већ у уводним минутима изашао из игре јер се није добро осећао.

Амерички медији су два-три дана касније објавили да су неки играчи Кливленда замерили Лаву што је много пре краја меча напустио дворану и да нису веровали да му је било толико лоше.

Он је десетак дана касније на утакмици против Детроита сломио руку и још увек се налази ван строја.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар