Мостарски скуп важан Вучићу

Политички аналитичар и директор Форума за етничке односе Душан Јањић поздравио је сутрашњи трилатерални састанак на предсједничком нивоу између Србије, Хрватске и БиХ у Мостару. Добро је када се предсједници и политичари често сусрећу, јер то свједочи о прављењу јако добре атмосфере, каже Јањић за Вијести. ба.

Србија 06.03.2018 | 07:44
Мостарски скуп важан Вучићу
Он подсјећа на недавни сусрет предсједника Србије и Хрватске Александра Вучића и Колинде Грабар-Китаровић у Загребу, те подвлачи да се у наредним седмицама очекује узвратна посјета хрватске предсједнице Београду.

"Стога и мостарски скуп има значај на убрзању и подизању квалитета комуникације између Београда и Загреба, што ће се, надам се, одразити и на дјеловање влада и других институција. Вјероватно ће сусрет у Мостару бити прилика да се проблем граничних спорова између трију држава сагледа у ширем регионалном контексту. То је, дакле, једна од могућих тема разговора, али није једина. Такође, важна тема је и подстицање економске сарадње, прије свега, са БиХ и Мостаром", мишљења је Јањић.

Трилатерални састанак у Мостару, додаје, врло је важан са становишта Србије.

"Србија је укључена у два процеса. Први је онај из Истанбулске декларације, гдје се сусреће са Бошњацима из БиХ и представницима Турске, а у Мостару ће се Вучић састати и са представницима Хрвата у БиХ. Дакле, овај састанак има димензију и када је ријеч о српско-бошњачком и српско-хрватском дијалогу. Овај други није могућ без Хрватске", наводи Јањић.

Подсјећамо, трилатерални сусрет чланова Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, Драгана Човића и Младена Иванића са предсједницима Србије и Хрватске биће одржан сутра у Мостару. Након тога услиједиће састанак чланова Предсједништва БиХ, Вучића и Грабар Китаровић са министрима спољних послова БиХ Игором Црнатком, Србије Ивицом Дачићем и Хрватске Маријом Пејчиновић Бурић.

(Вијести)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Топ

06.03.2018 06:52

Гдје само нађете ове метузалеме да " коментарису" разноразне моменте,то је чудо једно?! Њега и његове ријечи се пика колико и за лањски снијег!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олбреитово проклетство

06.03.2018 07:22

Управо тако. Од силних аналитицара, кредита и реформских агендипостајемо сваким даном све сиромаснији!

Name

бања лука

06.03.2018 06:53

Само замајавају народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

06.03.2018 07:40

Замисли, српско-хрвстски дијалог није могућ без Хрватске! Колико проницљив човек мора да буде, па да схвати нешто толико компликовано?! Деда, играј шах на Калишу, анализе су ти ионако на нивоу те екипе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

06.03.2018 12:25

Највеци аналисти и струцњаци се налазе у Пинку. Неки не излазе из студиа...А посебно Вуцицевиц...Тај цовјек кад запјени са прицом рекао би неко да је на такмицењу за брзо прицање..

ОДГОВОРИТЕ