СДС Милиновићу: РТРС је срамота!

Реакција генералног директора РТРС-а Драшка Милиновића на отворено писмо Предсједништва СДС-а, упућено поводом забране емитовања реаговања СДС-а на информације да се спрема атентат на неког од лидера опозиције, само је додатна потврда да директор РТРС бескрупулозно лаже, крши законе о јавном сервису, професионалне стандарде и етику, саопштио је СДС.

Република Српска 05.03.2018 | 19:02
СДС Милиновићу: РТРС је срамота!
Саопштење преносимо у цијелости:

''Господине Милиновићу, залуд се правдате како сте тобоже само пренијели вијест Срне. Зашто онда нисте пренијели и саопштење СДС-а тим поводом, које је Срна такође пренијела!?

У прилогу од 3. марта под насловом ''Атентат за хаос у РС'', емитованом у Дневнику 2, нисте само пренијели информацију коју је објавио портал ''Вести'', него и коментаре дежурних саговорника РТРС задужених за пљување по опозицији и пласирање разних теорија завјере– Александра Павића и Љубана Карана, као и коментар Вашег шефа Милорада Додика. Гдје Вам је ту, господине Милиновићу, правило друге стране? Гдје су професионални стандарди, интерес јавности? Зар МУП РС није релевантнији и мјеродавнији да јавности пружи вјеродостојну информацију о наводима изнијетим у прилогу од бивших обавјештајаца и Ваших дежурних аналитичара?

Јавни сервис, господине Милиновићу, треба да служи интересу грађана који га плаћају, и да пласира тачне и провјерене информације, а не наручене и таблоидне. Јавни сервис који се бави обрачунима са политичким неистомишљеницима, преноси таблоиде, измишља информације, цивилизацијска је срамота.

Најтрагичније је у свему што новац претплатника, због таквог начина рада, трошите на плаћање судских пресуда за клевету. Ваша је слободна воља да свој углед стављате у раван угледа директора Ким Џонг Уна, што нас неће зауставити у томе да се боримо да јавни сервис буде глас јавности и указујемо на Ваше бесрамно и незаконито понашање''.

Информативна служба СДС-а

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Давидовић

05.03.2018 18:16

То је само приједорски конобар Милиновиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коцкар

05.03.2018 18:26

Он је коцкар,све је прокоцкао.Дуг у коцкарницама му је пуно веци од имовине.Па то дјеца зању по Бањалуци.Помозите да се не угусимо и пропаднемо.Много цеститих људи има код нас запослено.Помоц???

Name

Калигула

05.03.2018 18:40

Лик је дно морално материјално необразован само дрзак и безобразан ко Миле

Name

дд

05.03.2018 19:15

Људи видите да ово нигдје не води, купују све са мало пара сто је остало. Сви требамо, умјесто порука,предузети оно сто једино можемо, а то је УЧЛАНИТИ се у СДС,лобирати пријатеље да то исто учине,кроз структуре партије се борити за боље сутра и настојати помоћи Вукоти да побједи сва зла против којих се одлучио борити. Неодлазак на избре, неподрзавање Вукоте, као једине реалне снаге у овом моменту, нас води у још већу дубиозу. Они покушавају на различите начине да дисквалификују и Вукоту, али вјерујте Вукота може побједити и сигурно му неће падати на памет да не искористи прилику и овај народ поведе у бољу будућност. Вукота има већу харизму од Вучића, има енергију и ауторитет да организује систем, само му треба помоћ и подршка, сваког поштеног грађанина. Или то или нас одведосе у пропаст са својим папцима које само плаћају парама овог народа. X

Name

РЕ КОЦКАР РТРС

05.03.2018 19:19

Ја и много нормалних људи вqм ништа невјерује.Ако желите да се нешто промјенити морате то ви покренути.Сада се у програму неможе видкети ништа што је неки знак неодобравања гебелсовске пропаганде режима.Неможе се ни говором тијела видјети да се неслажете са бљувотинама које презентујете у програм.Покрените штрајк и тражите смјену и одлазак цијелог уређивачког тима и водитеља и коментатора информативног програма.То да вас нико спашава финаннсијске дубиозе,а ви у програму хвалите оне који су и вас и државу довели у финансијски колапс ЗАБОРАВИТЕ.Ако треба да због финансијске дубиозе држава да страда то сте први ви, јер штета коју се нанијели вашом пропагандом српском народу у Републици Српској је немјерљива.

Name

Горан Сувара

05.03.2018 18:20

Милиновића и Михаиловића држим у шаци !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тв харац

05.03.2018 19:06

Гомила се у народу незадовољство и бунт кљуца а једном кад експлодира ,а хоце ...отице све ово у 3 п.материне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.03.2018 22:21

Који си ти демагог.

Name

кос

05.03.2018 19:12

Преплату им могу само судски дати.Љигавци једни

ОДГОВОРИТЕ
Name

али

05.03.2018 19:42

Друзе видим га неки дан у конзуму са зељкицом оном бивсом драгицевиц висе и не знам како се презива прво била са целавим дзомбицем па додиком па сад с овим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чујеш ли

06.03.2018 05:51

Ово Ђорђе Крајишниће...дедер допјевај оно своје лирско опјевавање..

Name

Шкоро

05.03.2018 19:44

Ништа је приједорски конобар ја преузимам команду! Атв и Ртрс су једно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Витез Истине

05.03.2018 19:44

Ста њега брига...купио је добар стан и добра кола...зиви са опсте познатом по свему лосе Зељком Драгицевиц која се развела од муза,која је добила од Додика 5 мил марака подстицаја за неке ствари па је све то потросила па се ухватила ове будале јер овај добија паре од Зељке Цвијановиц. Гдје год има неко од власти то је лопов и криминалац,било да је зенско или муско. Само да се народ опамети до избора инаце предстоји јос гори период.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО

05.03.2018 20:24

РТРС је најбоља тв

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

05.03.2018 21:25

Како рад јавног сервиса изгледа у пракси? Оде предсједник РС у санпетерсбург на сајам привреде и ко зна чега још? Успут одигра кошаркашки меч са тамо неким ветеранима кошарке и то јавни срвис у дневнику 2 пренесе у трајању неких 17 минута. У исто вријеме се у једној стамбеној згради у Модричи деси пожар гдје једно лице смртно страда, а РТРС све то објави у мање од 2 минута укључујући и моју изјаву о том случају, а Сарајевски "дневни аваз" том случају посвети пола странице и неколико фотографија. Редовно преноси емисије Марићеве "ћирилице" онда и само онда кад предсједник гостује у ћирилици, тако да је за жаљење што плаћамо порез на нешто што није ни народно а ни јавни сервис.