Једини губитници тријумфалне Барселоне - Андре Гомеш и Денис Суарез!

Првог су навијачи његовог тима извиждали, другог је прецртао тренер Валверде.

Фудбал 08.03.2018 | 23:45
Једини губитници тријумфалне Барселоне - Андре Гомеш и Денис Суарез!
Све у најбољем реду под зидинама стадиона Камп Ноу. Атлетико је архивиран, Барселони предстоји лагана шетња до титуле у Примери, Ернесто Валверде је себи обезбедио поверење навијача утегавши одбрану до нивоа непрепознатљивости, Лионел Меси се разјарио после Нејмаровог одласка и ове сезоне свима показује да је он ипак број један… Али не би Барса била то што јесте кад би себи дозвољавала да се тако лаку ушушка у комфорној зони. Тамо увек траже напредак, задовољавају се само идеалом савршенства. Јесте неухватљив, али та те константна јурњава чини бољим. Ако си на победничкој страни бар. Али не могу сви да буду победници. Чак и ако играју за исти тим. Андре Гомеш и Денис Суарез тако су се нашли у парадоксалној ситуацији да једини немају право да буду задовољни после тријумфа над Атлетиком.

Он се ваљда и подразумевао, па су већ после неколико сати каталонски медији потрошили све хвалоспеве и почели да се преиспитују. Јер било је ту и ствари које нису добре. И све се тичу Гомеша и Суареза.

Првом је трибина окренула леђа, па је извиждан још када је уместо повређеног Андреса Инијесте улазио на терен. Истина, била је то једна група навијача, друга их је надгласала аплаузима, али проблем је очигледан и нема сврхе негирати његово постојање. Не воле га додуше од почетка. Многи су сматрали да је обештећен је од 35.000.000 евра - плус још 20.000.000 у премијама - превише за Гомеша. У Барси сматрају да Валенсија некако увек “превари” Блауграну. Жереми Матје од 20.000.000 није помогаоГомешу.

Проблем су и те премије. Једна од њих предвиђа бонус ако Гомеш освоји Златну лопту?! Као да су се правници шалили док су састављали уговор. Само што никоме у Барси није смешно кад види Португалца како се мучи да веже два добра паса. А очекује се да пушта кишу. Бар то навијачи очекују. Тренери су га редовно бранили, причали да је велики професионалац, да се жртвује за тим… Не задовољава то размажену каталонску публику. Навикли су на најбоље.

Ако су Гомешу проблем навијачи, Суареза мучи - шеф. До 17. јануара је некако и улазио у игру, али после тога ама баш никако. На седам од последњих осам утакмица није био ни на клупи. Тај један пут није улазио у игру. Није да није добио шансу да се покаже, али очигледно није убедио Валвердеа да је тај који му треба.

Откако је стигао Филипе Кутињо тренер је једноставно прецртао Суареза. Сагласиће се вероватно сви: једини логичан избор. На средини су Иван Ракитић, Инијеста, Серђо Бускетс и Кутињо недодирљиви. А чак и када неко од њих није ту Валверде обично бира баш Гомеша или Паулиња. Суарез није ни на видику. Додуше, сам је и крив за то. Ретко је пружао квалитетне партије у континуитету.

Чини се да је Суарез бар нема дилему - на лето ће морати да потражи нови клуб ако жели да игра. Гомес је већ мистерија и зависиће од Валвердеове воље да га брани од опозиције на трибинама.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар