Предсједник ФС Енглеске упоредио Гвардиолу са нацистима!

Председник Фудбалског савеза Енглеске (ФА) Мартин Глен упоредио је менаџера Манчестер Ситија Пепа Гвардиолу са нацистима, па се извинио јеврејској заједници.

Фудбал 07.03.2018 | 08:00
Предсједник ФС Енглеске упоредио Гвардиолу са нацистима!
Глен је критиковао Гвардиолу због жуте траке коју носи на одећи у знак подршке ухапшеним политичарима који се боре за независности Каталоније.

Он је рекао да би истицање било каквих симбола требало забранити.

"Симбол потпут цвета мака је у реду, али ствари које разједињују нису. То могу бити и верски симболи, то би могла да буде и Давидова звезда, срп и чекић, то би могла да буде свастика. То су ствари које не желимо", рекао је Глен.

"И да будем искрен и врло јасан. Жута трака Пепа Гвардиоле је политички став, то је симбол независности Каталоније. Где треба да подвучемо црту? Да ли треба да се појави неко са беџом УКИП-а, са симболом Исламске државе", додао је први човек енглеског фудбала.

Та његова изјаве наишла је на оштру осуду јеврејске заједнице, које их је оценила као увредљивим и неприкладним. Глен је након тога упутио извињење.

"Желео бих да се извиним ако сам било кога увредио примерима које сам помињао, конкретно у вези са Давидовом звездом, која је изузетно важан симбол за јеврејски народ широм света", рекао је Глен.

ФА је оптужио Гвардиолу због кршења правила којима се забрањују политички симболи. Он има рок да одговори на те оптужбе до данас поподне.

"Ја сам човек, пре него што сам тренер. Они (ФА) знају да ћу увек носити жуту врпцу. Не ради се о политичарима већ о демократији, помагању људима који нису апсолутно ништа скривили", рекао је Гвардиола након што га је ФА оптужио за кршење правила.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар