После Ф1, нестају и хостесе са сајмова аутомобила

Након што је Формула 1 одлучила да оконча традиционално позидање девојака уочи трка, модели би могли да нестану и са сајмова аутомобила.

Занимљивости 03.03.2018 | 11:43
После Ф1, нестају и хостесе са сајмова аутомобила
Хостесе су годинама биле скоро једнако у центру пажње на неким сајмовима као и возила поред којих су стајале, али ће изгледа томе доћи крај.

Водеће компаније све чешће користе специјалисте за представљање својих производа уместо атрактивно обучених девојака, а већ предстојећи 88. Мотор Схоw сајам аутомобила у Женеви би могао бити знатно конзервативнији него у прошлости.

Већ је познато да јапански произвођачи Тоyота и Ниссан неће користити девојке на својим штандовима, а наводно је уговоре са моделима раскинуо и италијански ФИАТ због све чешћих критика јавности.

"Времена се мењају. Више смисла има да користимо специјалисте јер покушавамо да продамо аутомобиле", рекла је портпаролка Ниссана Сара Џенкинс.

С друге стране, француска ПСА групација има друго решење – поред женских имаће и мушке "домаћине".

Иако организатор Сајма аутомобила у Женеви дозвољава излагачима да представе своје производе како они желе, многе компаније су врло осетљиве по питању хостеса због све чешћег питања сексизма.

Питање је дошло у центар пажње у аутомобилској индустрији након што је пре десетак дана Форд отерао извршног потпредседника за Северну Америку Раџа Наира због "непримереног понашања", без детаљнијег објашњења околности.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Интергај

03.03.2018 17:14

Зато никад нецу купити Нисан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маxо

04.03.2018 18:40

Ја и идем ради Хостеса да напарим оци Ауто ново и онако немогу узети

ОДГОВОРИТЕ