Слијепом човјеку посао возача

Незапослени Словенац добио је од завода за запошљавање хитну поруку да се јави на конкурс за посао возача аутобуса, али су му се одговорни извинили одмах након што је то објавио на друштвеним мрежама, уз опаску да је потпуно слијеп и као такав неспособан за неке врсте послова.

Свијет 03.03.2018 | 10:36
Слијепом човјеку посао возача
Себастијан Каменик из Цеља казао је за телевизијску станицу ПОП-ТВ да је у младости стварно имао жељу да постане возач аутобуса.

Та му се жеља, ето, готово и остварила.

"Назовите то трагикомичним или морбидним случајем, како хоћете", казао је он, преноси Хина.

"Схватам да службеници у заводу раде свој посао и рутински шаљу обавјештења о расположивим радним мјестима јер морају да испуне своје квоте. Али, било би логично да онај који дистрибуира понуде шаље само оне које су адекватне за поједину особу", казао је Каменик.

Додао је да за незапослене инвалидне особе с хендикепом ионако имају све податке о њиховим радним способностима и посебног савјетника за ту категорију.

Каменик каже да његов случај није једини. Након што је са својом причом изашао у јавност, јавиле су му се и неке друге слабовиде или слијепе колеге с берзе, тврдећи како су порукама преко телефона или писменим обавјештењима на кућне адресе позивани на разговоре за радна мјеста у пилани, месари, па чак и у војсци.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пендула

03.03.2018 16:01

Није то ниста ,код нас такви су на нај висим функцијама а јос и глупи !!!

ОДГОВОРИТЕ