БЛ: Вердер надокнадио 0:2 у завејаном Гладбаху!

Фудбалери Борусије Менхенгладбах и Вердер Бремена ремизирали су 2:2 на сјајној премијери 25. кола немачке Бундеслиге.  "Колтови" запуцали из мећаве, Вердер узвратио! Сјајно издање Борусије из Менхенгладбаха и Вердера на "Борусија Парку" у првом мечу 25. кола Бундеслиге.  Професор је опет брљао и прокоцкао 2:0! Овакав Менш није за ЛШ! Вердер потпуно заслужено стигао до бода на Борусија парку.

Фудбал 02.03.2018 | 23:14
БЛ: Вердер надокнадио 0:2 у завејаном Гладбаху!
Борусија је имала добијен меч после само пола сата игре, Закарија и аутогол Моисандера донели су "Колтовима" 2:0 на полувремену.

Међутим, домаћин је потценио ривала и опустио се у наставку и то га је скупо коштало.

Снег и хладноћа нису деморалисали госте из Бремена који сјајном игром у наставку стижу до важног бода у борби за опстанак.

Пола сата пре краја Дилејни смањује на 2:1, да би у 78. Јохансон поравнао за коначних 2:2.

Српски репрезентативац Милош Вељковић одиграо је цео меч за Вердер и зарадио жути картон у 94. минуту.

Борусија из Менхенгладбаха испустила је два гола предности и допустила Вердеру да након 2:0 однесе бод, чиме је закомпликовала себи борбу за излазак на међународну сцену!

Снијег који је непрекидно падао у Менхенгладбаху током свих 90 минута, не само да није омео фудбалере оба тима, него као да им је помогао да пруже одличну партију и загрију промрзле навијаче на трибинама стадиона "Борусија Парк", у првом мечу 25. кола Бундеслиге.

БОРУСИЈА МЕНХЕНГЛАДБАХ - ВЕРДЕР 2:2 (2:0)

Екипи Дитера Хекинга било је потребно само пет минута да поведе. "Испала" је одбрана Вердера,Денис Закарија је искористио поклон гостију, а онда прелијепо из лијевог угла поспремио лопту у мрежу немоћног голмана тима из Бремена Јиржија Павленке.

Рефлексно је чувар мреже Борусије Јан Зомер у пар наврата спашавао свој гол, након што је Вердер преузео иницијативу послије примљеног гола.

Након благог притиска гостију - гол на другој страни!

Поново је Закарија био у продору, овај пут с десне стране, шутирао, лопта је погодила Николаса Моисандера, промијенила путању и завршила иза леђа изненађеног Павленке.

У наставку - потпуно другачија слика!

Гости су у 59. минуту успјели смањити заостатак. Корнер је извео Макс Крузе, а Томас Дилејнинеометан погодио главом за 2:1, искористивши "блок" Милоша Вељковића.

Пар минута касније Арон Јохансон имао је двије сјајне прилика за изједначење, али се у оба наврата сјајним интервенцијама истакао Зомер.

Ипак, 12 минута прије краја спаса за домаће није било.

Одлична акција комплетне нападачке линије Вердера омогућила је Јохансону да остане сам пред голом Зомера, а Американац из трећег покушаја постиже гол - 2:2.

Покушали су гости доћи до цијелог плијена, Јохансон је још једном запријетио, али су на крају обје екипе морале да се задовоље подјелом бодова.

Ужасни у дефанзиви; више од 60 минута лоши и безидејни у нападу; два постигнута гола уз много луде среће и на крају неравноправних 2:2! Неравноправних за госте из Бремена. То је резиме премијерног меча 25. кола Бундеслиге, уз закључак да Менхенгладбах нема игру за Лигу шампиона, а због тога се прст упире у тренера, дабоме.   

Професор Дитер Хекинг поново је експериментисао, свог понајбољег играча Торгана Азара због форсирања формације 4-4-2 гурнуо далеко од гола, а на друго крило послао неупотребљивог Јонаса Хофмана, човека који није недељама или месецима ван форме, него годинама! Таква Борусија летела је на крилима везног реда једно, прецизније Дениса Закарије, човека заслужног за оба гола домаћина, ког ће, узгред речено, Хекинг извући из игре после првог полувремена?! 

Први гол Менш је постигао после нехотичне асистенције Дилејнија за Закарију, а други је пао тако што јеМојсандер петом проследио лопту у своју мрежу након покушаја центаршута швајцарског дугалије. 

Борусија није блистала ниједног момента. Вердер је играо и стварао шансе, тако да је било само питање времена када ће гости из Бремена стићи до гола. Посрећило им се да то буде на време. Убачена од стране Крузеа из корнера и потпуно усамљени Томас Дилејни гађа главом неодбрањиво. То се догађа на истеку 59. минута... 

Хекинг чува 2:1 на залеђеном терену  Борусија парка, не пада му на памет да уведе Хермана или Грифа и на 12 минута пре краја стиже казна за домаћина, односно велика и заслужена награда за Вердер. Гондорфу гужви у шеснаестерцу смирује лопту за Јохансона, а овај туче неодбрањиво, под пречку - 2:2.  

И тек тада Дитер Хекинг потеже за изменом. Уводи Хермана уместо Оксфорда, али прекасно. Опет је Вердер био ближи целом плену. 

Борусија је и даље на четири бода заостатка за четвртим местом, односно Ајнтрахтом, но оваквом игром може само да машта о Лиги шампиона. Па и о Лиги Европе... 

Бундеслига, 25. коло:

Менхенгладбах – Вердер 2:2 (2:0)
Закарија 5, Моисандер 33аг – Дилејни 59, Јохансон 78

Субота:

15:30 Шалке – Херта
15:30 Ајнтрахт – Хановер
15:30 Аугзбург – Хофенхајм
15:30 Хамбург – Мајнц
15:30 Волфсбург – Леверкузен
18:30 Лајпциг – Дортмунд

Недеља:

15:30 Келн – Штутгарт
18:00 Фрајбург – Бајерн

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 60, Борусија Дортмунд 41, Шалке 40, Ајнтрахт 39, Бајер Леверкузен 38, РБ Лајпциг 38, Борусија Менхенгладбах (+1) 35, Аугзбург 32, Хофенхајм 32, Хановер 32, Херта 31, Штутгарт 30, Фрајбург 29, Вердер (+1) 27, Волфсбург 25, Мајнц 24, ХСВ 17, Келн 17.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ово

03.03.2018 11:58

Се зове игра, за кладионице.

ОДГОВОРИТЕ