Плаза: Нећу сад да плачем, јер немам Недовића!

Тренер Уникахе Ђоан Плаза рекао је да не жели да "плаче" због тога што против Црвене звезде није могао да рачуна на повредјеног Немању Недовића.

Кошарка 03.03.2018 | 11:15
Плаза: Нећу сад да плачем, јер немам Недовића!
"Могу да почнем излагање тако што ћу да плачем због неиграња Недовића или неког другог играча, али ја нисам један од оних који плачу и жале се. Није ту, повређен је, а ми морамо да играмо са или без њега. Он је наш кључни играч ове сезоне. Да ме нисте питали не бих га ни поменуо", рекао је Плаза.

Малага је у Београду изгубила од Црвене звезде са 80:76 у 24. колу Евролиге после чега обе екипе имају скор 10/14.

"Поносан сам на моје играче јер нису одустајали. Најгора ствар је много грешака, посебно у првом полувремену, и то је главни разлог пораза. Звезда прави добар притисак и добро је играла у одбрани, а ми смо још и лоше шутирали за три поена", рекао је тренер шпанског клуба.

Он је додао да је његов клуб срећан због чињенице да се бори за пласман медју осам најбољих у Евролиги, иако за то има мале шансе.

"Малага има много искуства у Евролиги, прошле је нисмо играли већ смо ушли кроз Еврокуп. Знамо колико је тешко играти Евролигу, ми то најбоље знамо. Има још шест утакмица, морамо да победимо бар четири ако хоћемо у плеј-оф, али смо срећни што смо и у позицији да се боримо за то", закључио је Плаза.

Уникаха је у првом делу сезоне била боља од Црвене звезде у Малаги, али је српски представник узвратио истом мером ове вечери у хали "Александар Николић".

Екипа Ђоана Плазе држала је прикључак до самог краја, иако је Звезда контролисала овај сусрет и можда је заслужила убедљивије да тријумфује, а шпански стручњак није био незадовољан издањем свог тима упркос поразу који их је удаљио од ТОП8.

"Поносан сам на моје момке. Било је много тренутака пре, током и после меча у којима су могли да уђу у замку да се предају, али нису. Имали смо повређене играче, неке у лошој форми... Разлог пораза су многе изгубљене лопте у првом полувремену, нисмо водили рачуна о одбрани, лоше смо шутирали за три поена. Не могу да не честитам Црвеној звезди на доброј одбрани", казао је тренер екипе из Малаге.

Колико је фалио Немања Недовић који је меч пропустио због грипа?

"Немања је наш кључни играч и могао сам ову конференцију да почнем тако што бих плакао за њим. Или за Шермадинијем који такође не може да игра. Нећу да причам о томе, не волим тренере који кукају. Није ту и морамо да преживимо без њега", казао је Плаза и додатно појаснио да не тражи алиби:

"Да ме нисте питали - не бих ни причао о томе. Имали смо с два двадесетогодишњака, такмичили смо се до краја и били у утакмици".

Плаза је навео да по његовој рачуници екипа и даље може да се нада ТОП8 фази уколико оствари четири победе у последњих шест кола, али да неће бити "смак света" и ако не успеју у томе, а као пример навео је и Макаби и Барселону који то нису урадили прошле сезоне.

Малага ће следећу евролигашку утакмицу играти против ЦСКА у Москви, док ће Звезда гостовати Барселони.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар