Антић: Ако се нико не свађа на терену, нешто није у реду!

Центар Црвене звезде Перо Антић истакао је тимску одбрану као кључни фактор победе над Уникахом у петак увече.

Кошарка 03.03.2018 | 10:45
Антић: Ако се нико не свађа на терену, нешто није у реду!
Црвено-бели су надиграли Андалужане 80:76 за десету победу у Евролиги ове сезоне и повратак самопоуздања после неколико турбулентних недеља на Малом Калемегдану.

"Значи много, напорно смо радили ове недеље. После свих оних прича по новинама смо се упркос неким падовима током утакмице издигли и показали тимски дух. Било је и спортске среће и наше добре одбране. Уникаха је одличан тим, посебно у нападу, али смо ми показали добру тимску одбрану. Погодили смо и доста шутева. Морамо да порадимо на офанзивном скоку и то да поправимо да буде још боље", рекао је Антић.

Антић се после неколико месеци коначно вратио на евролигашки паркет.

"Било ми је чудно уопште да играм после толико времена. Једно је теретана, а друго утакмица без обзира што сам физички спреман. Бранко и ја смо заменили улоге, он са погађа тројке, а ја играм одбрану", истакао је центар Звезде.

Претходних недеља се доста спекулисало о нарушеној атмосфери у Звезди, па сада појединци анализирају сваку гласнију реакцију играча на терену.

"Нема никакве фрке, то су направили вештачку атмосферу појединци. Овде је одлична хемија, сјајно се дружимо. Ако се нико не свађа на терену онда нешто не ваља. Сви се волимо и поштујемо, видите и резултат тога. Нисам подвикнуо у смислу да се дерем него у смислу да неко не чује неки "пик" или нешто. Сви смо професионалци, знамо свој посао и улоге. Зна се ко треба да виче, само тренер, а ми као и сваки тим да слушамо", каже Антић.

Црвено-бели су и даље у игри за плеј-оф, иако су шансе минималне.

"То је циљ у сваком спорту, ко није спреман за то треба да узме кофере и иде. Увек смо се борили, и ја и ови момци. Тако је било и кад сам играо за Олимпијакос, кад нам нико није давао шансе 2011. ми смо освојили. Идемо као аутсајдери даље, не летимо, само радимо",каже Македонац.

Звезда у наредном колу игра са Барселоном, али Антић има други приоритет.

"Прво АБА, па онда Барса. Идемо утакмицу по утакмицу као што смо радили од почетка сезоне. Потребна нам је сад победа у АБА лиги, та нам је утакмица важнија", закључио је Антић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар