Шаровић: БиХ може стићи Србију

"Ако је неко био под санкцијама САД-а, то сам био ја. Не могу израчунати све те године. . . Ја не припадам том миљеу. Имам пријатељске односе са свим амбасадама, укључујући и Амбасаду САД-а. Врло цијеним то и поштујем, али ја имам своју политику и ничију другу. То је мој поштен однос", изјавио је министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић.

Босна и Херцеговина 02.03.2018 | 20:56
Шаровић: БиХ може стићи Србију
Гостујући у емисији Дан уживо у програму Н1 телевизији Шаровић је одговорио на питање да ли има подршку Америчке амбасаде у БиХ за наредне изборе, како је то тврдио предсјендик Републике Српске који је рекао да САД ћеле видјети Мирка Шаровића на функцији  српског члана у Предсједништву БиХ.

"Ако је неко био под санкцијама САД-а, то сам био ја. Не могу израчунати све те године... Ја не припадам том миљеу. Имам пријатељске односе са свим амбасадама, укључујући и Амбасаду САД-а. Врло цијеним то и поштујем, али ја имам своју политику и ничију другу. То је мој поштен однос", изјавио је Шаровић.

Он је истакао да ће дати максималан допринос Српској демократској странци на предстојећим изборима на начин да максимално добро обавља посао на функцији на којој се налази.

"Тако грађани могу препознати да то ради Мирко Шаровић који је кадар Савеза за промјене односно СДС-а."

Шаровић је  мишљења да Бих може стићи Србију и Црну гору на европском путу.

"Ако власти у БиХ буду довољно одговорне и посвећене европском путу, мислим да можемо стићи Србију и Црну Гору које су на челу ове локомотиве. Наш циљ треба бити 2025. година", рекао је Шаровић.

БН/Н1

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

ЕУ

02.03.2018 20:10

Може Босна и престићи Србију, али ту су српско-хрватске "матице" које уз помоћ својих сателита максимално саботирају сваки напредак. Ниси ни ти Шаровићу гулио санкције без разлога, сви сте у 5 дека...

ОДГОВОРИТЕ
Name

САРАЈЕВО

02.03.2018 20:22

Г.Саровиц је најбољи политицар у БИХ који има резултате рада иза себе итекако видне, воле га сви народи у БИХ сто се не мозе реци за друге, културан, умјерен, постен, способан, добар цовјек. Нема босњака у Сарајеву да га не цијени и не постује, цивјек ради за добробит свију, свака ријец пазљиво изговорена. Други нека се на њега угледају. Дефинитивно је најбољи политицар у БИХ, казем у своју и име свих босњака ово. Нас воде дебили и лопови који ниста не раде, Саровиц је примјер радника и великог цовјека. Сретно Мирко

Name

Ре ЕУ

02.03.2018 22:08

Тацно. Па гдје би они насли робове за рад одакле убиру паре осим код срба у БиХ. Све фол брину о Рс а само гледају како да какву корист извуку и да продају своје производе. То сто народ овдје све мање има није их брига. Зато они преко Баје све коце у развоју и напретку док други напредују.. то је братски нема ста.. кад ме и родјени брат искористава не треба ми такав брат.

Name

реЕУ

02.03.2018 22:57

Прицате глупости сви.Како да стигне Босна Србију кад постоје процедуре у преговорима.Од момента добијања кандидатског статуса обицно продје око две па и висе година када се отворе прва поглавља,онда процес скронинга свих 33 поглавља кад поцну преговори траје око две године.Тек након скрининга це се знати какво је стање у БИХ у односу на законе и правила ЕУ.Босна нема јос ни статус кандидата а Србија је отворила око 12 поглавља а два затворила.Мислим стваролно кад цујем овакве изјаве и коментаре тацно помисљам да сте ви сви као с' Марса пали...

Name

ајд не

02.03.2018 20:22

Не лупај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслиц За Сарајево

03.03.2018 08:16

Који си ти цимбеник да говорис у моје име јалијасу то не мозе ни бакир ни реис а камо ли ти хвалити политицаре је глупост највеца то су људи који који се богате на мојој а богами и на твојој муци лазови и лопови и ниста друго

Name

02.03.2018 20:56

То што ви хвалите Шаровића то њему неће ништа помоћи само ће му одмоћи јер срби сад неће гласат за њега ,јер познато је ко је вама добар србину неваља а тако и контра сваки бошњак што је за србе добар вама неваља,некада је боље и не похвалит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

02.03.2018 21:56

А сто ти смета ако га људи постују? Јесте пуно уцинио посебно за РС и пољопривреднике, не лупетај глупости. Рад и знање се цијени, не битно из које је странке и народа. ЈА ЦУ ГЛАСАТИ ЗА МИРКА И СДС а ти боту умри за Додиком и теби слицни. Богу хвала па имамо Мирка којег цијене сви и који је способан. Бозе мој како смо ми глуп народ , цуј му прице ако муслиманима ваља нецемо гласати за њега. Фујјј

Name

Ре владимир

03.03.2018 00:48

Браво за коментар. Нормално и једноставно рецено.

Name

ре Владимир

03.03.2018 09:11

Владимире, обавезно изади на изборе и гласај за СДС,јер вец за неке наредне изборе СДС мозда неце висе ни постојати.Немој да некада касније имас због тога нецисту савјест.

Name

Реплика,Yу/ Влади

03.03.2018 15:18

Владимире дје ти је мудрост,ја то не подржавам само способност пдржавам небитно ко то бијо,ти ме ниси разумијо да сам бас ја за Шаровића и знам да га назалост многи срби неце подрзат бас зато сто га муслимани хвале то је чињеница назалост тако је у БиХ, то не можеш демантоват, Наведи ми само једног муслиманског политичара да га подржавају и срби и муслимани или једнога српског политичара да га подржавају и муслимани и срби, Ја нисам ни једно ни друго а подржавам Шаровића ,ако подржаваш неког из другог народа не подржавај јавно изазват ћеш контра реакцију код његовог народа ,то је чињеница у БиХ.

Name

приватна држава

02.03.2018 21:44

Србија и Црна Гора су приватне државе, БиХ има шансе, само због великог броја наших у иностранству, ствар је само да се ријешимо Додика, Чивића и Изетбеговића, видјећете да ћемо их стићи за три године у преговорима, ада ћемо имати за четири године дупло бољи стндард.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.03.2018 22:07

Е свака ти је ка у Његоса...Погодио си тацно у срз ситуације

Name

Далеко је сунце.

02.03.2018 21:54

Босна нема политицаре ранга Вуцица. Србија је Кинеска база у Европи . Сви улазу Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

03.03.2018 11:06

Е изјава ти је хит.За нас је Србија далеко као србијанцима Свицарска.Гдје год се окренес у Србији је градилисте,зоне инд пуне нових фирми .Затварају се корумпирани инспектори,цариници и сл.То ми само да сањамо моземо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

03.03.2018 13:22

Мозе и Свајцарску, али само у сновима. Ти људи "не спавају", цак ни Србија "не спава". Стално неке инвестиције и то све веце и веце плус сто постојеце се просирују из године у годину. Цак и у Србији главна тема су инвестиције, док овдје у БиХ стално неки "ратови", параноје итд. Ми смо као остатак Европе, само сто је БиХ "окренута наопацке", а и нас роллмодел се загубио. Паранормална парадрзава са паралелном стварности не да не мозе да се такмици са другима вец цак слиједи даљње пропадање посто овдје је битно све сто разара друство, док егзистенција, а камоли напредак, је у другом плану. Има неких помака, само једна-двије ласте не цине прољеце. Осим тога, кад један-двојица ради, а сви коце, то је само јако мало другације од ситуације када сви коце. Треба сто висе људи који раде свој посао. У противном, тренд одласка це се наставити и то цак јос брзе посто вец дузе вријеме овдје нема зивота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за предједника

03.03.2018 14:04

Сутра би гласо за досподина да нам буде свима предсједник цијеле Босне, али ето... немозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

04.03.2018 04:43

Највеци МУИФЉУЗ саровиц , ка и обицно прице бајке , само да се ником не змјери , тара ла ла ни сам не разуме ста казе .само СДС море уфатит вакопга мајмуна .

ОДГОВОРИТЕ