Пезер на СП: Циљ - пласман у ТОП 8!

Бацач кугле Месуд Пезер једини је представник Босне и Херцеговине на Свјетском атлетском првенству у Бирмингему.

Остали спортови 03.03.2018 | 10:30
Пезер на СП: Циљ - пласман у ТОП 8!
На Свјетском првенству у Бирмингему Босна и Херцеговина имаће само једног представника - бацача кугле Месуда Пезера.

Међу најбољим свјетским атлетичарима наступиће и 23-годишњи бх. атлетичар, који је истакао да му је првенствени циљ на овом такмичењу пласман међу осам најбољих.

"Спреман сам за хитац од преко 21 метар, али ту даљину морам да бацим и у Бирмингему. Мој први циљ је да будем међу осам најбољих на свијету, а наравно учинићу све да резултат буде што бољи", рекао је Пезер за "Независне новине".

Конкуренција ће бити паклена, али то не брине Пезера, који је ове године већ три пута обарао рекорде БиХ. Његов најбољи резултат је хитац од 20,77 метара, постављен на Балканском првенству у Истанбулу 17. фебруара.

"Те рекорде сам обарао из пуног тренинга, сада се опуштам и очекујем да форму дигнем на максималан ниво на СП. Мој просјек ове сезоне је 20,65, чиме је тренер презадовољан, тако да вјерујем у добар наступ. Пласман, наравно, зависи и од конкуренције, а она ће бити изузетно јака, никада јача. Разговарао сам са Асмиром (Колашинац, репрезентативац Србије), ни он не памти да је некада била оваква конкуренција. Наступиће Станек и Буковицки, који ове сезоне бацају 22 метра, Новозеланђанин Томас Волш који брани злато...", додао је Пезер.

Пезер ће у Бирминхему наступити у суботу, а седам дана касније учествоваће на Европском бацачком купу у Лисабону, такође као једини представник из БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар