Шта то фали Арсеналу? Тјери Анри зна!

Зашто у Арсеналу сада нема фудбалера попут Жилберта Силве или Колоа Туреа који ће се заузети за екипу? Како су остали без потребне агресивности неопходне да би се вратио на прави колосек?

Фудбал 07.03.2018 | 00:00
Шта то фали Арсеналу? Тјери Анри зна!
Пораз Арсенала на полупразном "Емирејтсу" поново је упалио аларме у северном Лондону и по ко зна који пут у последњих неколико година навијачи траже "Венгерову главу".

Очекивао се разлаз претходног лета, а на изненађење свих клуб је остао у својој "комфорној зони" и понудио нови уговор стручњаку који је на клупи још од 1996. године, али одавно се на овај клуб не гледа као на тим који је фаворит за титулу, све мање и за место у Лиги шампиона.

Пораз од Ситија за викенд у финалу Лига купа, па још један, и то много тежи у смислу ужасне игре и још ужасније атмосфере, овог четвртка, ставио је нови тас на вагу на којој се процењује останак Венгера на клупи "тобџија".

Оно што се на "Емирејтсу" могло приметити јесте да је Арсенал поновио био бескрван и играчи су деловали као да су се одавно предали чекајући "нешто ново".

То је приметио и Гари Невил који припада генерацији фудбалера чији су проблеми били решавани на мало другачији начин - уместо тапшања по леђима и поруке "биће боље", док су свима главе погнуте и носеви "обешени" - у Манчестер јунајтеду би добили лекцију од Алекса Фергусона, али би и сами себе прозивали, псовали и изазивали чарке који би потом повукле и агресивнији приступ фудбалу.

Тако је реаговао и на изјаве Хенрика Мкхитарјана и Пјера-Емерика Обамејанга, новопридошлица током јануара, који су рекли да се играчи морају ујединити.

"Мене занима да ли се играчи Арсенала икада посвађају, кажу једни другима да играју ужасно или бар анализирају једни друге и траже начине како да се поправе? Да ли гледају синоћну утакмицу или су то већ то оставили иза себе? Стварно не знам...", саркастично је написао Невил.

Да ли је нова ера у којој су друштвене мреже доминантне, а свако подвикивање на терену оцењено као "лоша атмосфера" променили фудбал? Сасвим је могуће...

Уместо тога после лоше партије очекује се "твит" фудбалера који поручују навијачима да ће дати све од себе уместо да се суоче са правим проблемима и да их реше у свлачионици, макар то значило и обрачуне - ипак је искреније.

Џејми Карагер и Тјери Анри су тако једва смогли снаге да анализирају ново "дно дна" за Арсенал и након дугог тражења речи за њихову игру, њихов најбољи опис је био: дубок уздах и "пфффф".

"Они не знају шта желе, али морају да победе и Брајтон у Премијер лиги и Милан у Лиги Европе. Мораш покушати! У Барселони је било лако да се вратиш на прави пут, да оскочиш, али у Арсеналу се то сада не дешава", казао је Анри и говорио је о лошој атмосфери на "Емирејтсу" због које је чак очекивао и промашај Обамејанга из пенала. И погодио...

"Како вратити морал екипи? Тешко је сада... Видите и да Венгер касни на конференцију, осећате у ваздуху да нешто не ваља. Хладноћа, саобраћај, утакмица на ТВ-у? То није изговор за навијаче, знам да то није било у моје време у Арсеналу".

Присетио се свог периода у Арсеналу...

"Жао ми је Венгера... Видећемо шта је радио тек кад напусти клуб. Ми смо кликнули, имали смо прави микс... Лорен, Жилберто, Адамс, Кион, Туре, Дејвид - био је прави баланс. Плашили су нас се јер смо добро играли, али смо били ту и ако је потребно да се закачимо", навео је Анри и прећутао да тога сада нема у Арсеналу који већ дуго нема лидера.

Карагер је поручио да би најбоља промена за Арсенал могла да буде да сада промени тренера и да нападне Лигу Европе, али да не верује да ће се то десити.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар