Анализа: Чоло на испиту живота, "краде" ли титулу Барси?!

Сви су већ видели како Барселона подиже пехар намењен шампиону Шпаније, али у тој опуштености "прикрао" се Атлетико Мадрид. Пред међусобни обрачун тек пет бодова разлике! Шта каже статистика. . . ?

Фудбал 02.03.2018 | 20:45
Анализа: Чоло на испиту живота, "краде" ли титулу Барси?!
Зинедин Зидан, чија екипа за Барселоном заостаје читавих 15 бодова, казао је да његови играчи и он не одустају од трке за титулу, па зашто би се предао "Чоло" Симеоне чији је тим на десет корака ближе Каталонцима?

Учестали киксеви Барселоне током претходних месец дана унели су занимљивост у шпанско првенство које је, чинило нам се већ у децембру, већ одавно решено...

Барселона је иза себе "дебело" оставила најближе пратиоце, али добра форма Атлетико Мадрида који је у Примери нанизао шест узастопних победа, и неочекивано сачекао поклоне Барсе која је у истом периоду ремизирала против Лас Палмаса, Еспањола и Еибара - све је променио наглавачке.

И то пред међусобни обрачун два тима ове недеље!

Симеонеова екипа долази на "Камп Ноу" пуна самопоуздања и јача за Дијега Косту, али и Антоана Гризмана који се полако враћа у форму...

Од повратка натурализованог безобразног Шпанца на терен екипа је постала још агресивнија, а са њим на терену не губи (8 победа и 2 ремија), док је Гризман, за кога је у једном тренутку деловало да је "одовољио" у Атлетику, постигао седам првенствених голова у последња два меча и на трагу је форме због које је био у ужем избору за најбољег играча света. 

Атлетико константно добро игра од почетка сезоне, превазишао је и период прилагођавања на нови стадион, а њихове партије мало су у сенци и због савршене такмичарске године Барселоне.

Да би се надали титули - биће потребно да победе на "Камп ноу", што нимало неће бити лако... Барселона је једина непоражена екипа из "лиге петице", а занимљиво је да "Чоло" Симеоне никада с Атлетиком није славио против Каталонаца у Ла Лиги.

Водио је "јорганџије" 12 пута против Блаугране и остварио свега четири ремија и осам пораза, док је у Европи против овог тима уписао две велике победе у четвртфиналима Лиге шампиона.

Оно што је занимљиво јесте и да Ернесто Валверде никада није славио против Атлетико Мадрида - водио је Билбао, Валенсију и Барселону - у чак 12 покушаја... И тек четири пута је његова екипа постигла гол против овог ривала.

Не "леже" једни другима, тешко је рећи ко има предност, али до краја сезоне остало је још много простора за киксеве...

Барсин "проблем" лежи у томе што ће паралелно играти и тешке мечеве у Лиги шампиона, Атлетиков да га чекају обавезе у Лиги Европе, али и то што ће Симеоне на располагању имати тек 19 фудбалера због продаје тројице у Кину.

Евидентно је и да је захуктала Валвердеова дружина у паду форме од доласка Кутиња и повратка Дембелеа на терен за које још увек не налази довољно добро место у формацији коју је претежно и форсирао када је изостао долазак првопоменутог, односно повреда Француза.

Хоћемо ли видети изненађење?

РАСПОРЕД АТЛЕТИКО МАДРИДА:

Барселона (Г)
Селта (Д)
Виљареал (Г)
Депортиво (Д)
Реал Мадрид (Г)
Леванте (Д)
Сосиједад (Г)
Бетис (Д)
Алавес (Г)
Еспањол (Д)
Хетафе (Г)
Еибар (Д)

РАСПОРЕД БАРСЕЛОНЕ:

Атлетико Мадрид (Д)
Малага (Г)
Билбао (Д)
Севиља (Г)
Леганес (Д)
Валенсија (Д)
Селта (Г)
Депортиво (Г)
Реал Мадрид (Д)
Виљареал (Д)
Леванте (Г)
Сосиједад (Д)

ТАБЕЛА ПОСЛЕ 26. КОЛА: Барселона 66, Атлетико 61, Реал 51, Валенсија 50, Севиља 42, Виљареал 41, Еибар 38, Ђирона 37, Бетис 37, Хетафе 36, Селта 35, Билбао 32, Еспањол 31, Алавес 31, Сосиједад 30, Леганес 30, Леванте 20, Лас Палмас 20, Депортиво 18, Малага 13.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар