Нови уговор? Си!

Француски кошаркаш Банђа Си продужио уговор са Партизаном, потврдио менаџер Мишко Ражнатовић, а потом и клуб.

Кошарка 04.03.2018 | 15:30
Нови уговор? Си!
Француз, који је у јануару дошао у Партизан и потписао уговор до краја сезоне, очигледно је задовољио све у београдском клубу.

Си ће продужити сарадњу са Партизаном до лета 2019. године, потврдио је менаџер Мишко Ражнатовић, а потом је то учинио и клуб.

Си је у Партизан дошао из грчког АЕК-а, а са црно-белима је недавно освојио Куп "Радивоја Кораћа".

Овај кошаркаш је рођен у Паризу 1990. године, висок 204 центиметра и професионалац је од 2013. године, када као свршени студент Њу Мексико Стејта није одабран на НБА драфту. 

Момак који има пасош и земље у којој је рођен и Малија, прве четири године каријере провео у Француској (По Ортез, Нанси и Асвел), а почетком ове сезоне био је члан АЕК-а из Атине. Пре него што је отишао у Америку као тинејџер, Си је био и члан академије Гран Канарије.

Добре вести за навијаче Партизана! Бонџа Си потписао је нови уговор с црно-белима и везао се за клуб до лета 2019. године, а то је јавио менаџер Мишко Ражнатовић на свом Твитер профилу.

Очигледно је Си задовољио стручни штаб на челу са Ненадом Чанком и пре свега добрим играма на Купу Радивоја Кораћа себи обезбедио место у тиму Партизана и за наредну сезону.

Кошаркаш из Малија је већ после прве утакмице у Партизану показао да има велики потенцијал, а то је и самЧанак изнео на конференцији за медије где је истакао Сијеве физичке предиспозиције, али и понашање на паркету и ван њега.

Он је имао потписан уговор до краја ове сезоне, али је добрим радом убедио челнике црно-белих да му дају награду у виду новог уговора.

Многе је Си својим физичким предиспозицијама одушевио, а неретко га познаваоци кошарке наводе као једног од кључних играча који је утицао на то да Партизан "затегне" одбрану. Има веома дугачке руке и тешко је играти против њега.

Наравно, допринос у скоку је био евидентан.

Играч који је показао да може, а Партизан ће вероватно тек од Сија очекивати да пружа све боље и боље партије.

Си је у клуб дошао 17. јануара, тако да му је било потребно мало времена да задовољи критеријуме. На четири утакмице у АБА лиги у просеку је давао 8,8 поена и имао је четири скока.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар