Прича: Ау ревоир, Парис...!

Делује да је крај овог младог богатог брака све ближи. . .

Фудбал 06.03.2018 | 23:45
Прича: Ау ревоир, Парис...!
Тензије између Пари Сен Жермена и Нејмара су све веће, а Л´екип својом данашњом насловном страном са поруком "Ау ревоир Парис" наговештава могући крај сарадње између ПСЖ-а и најплаћенијег фудбалера у историји.

Некако, као да је била потребна та фамозна повреда па да сав прљав веш изађе на видело. Прво су кренуле неусаглашене поруке око тога колико ће Нејмар паузирати и да ли ће морати на операцију. На крају смо дошли до тога да ће паузирати између два и по и три месеца, према речима лекара Родрига Лесмара. А то се Управи клуба никако не допада.

Практично га нећемо гледати до краја сезоне. А то није нешто што ће утицати позитивно на однос клуба и играча.

Јасно је да је Бразилцу приоритет Светско првенство, а после опоравка од операције Нејмар ће се опоравити баш на време да буде спреман за Русију (где ће његов Бразил уосталом играти и против Србије).

Наравно, Нејмар неће моћи да игра ни у реваншу против Реал Мадрида у оквиру осмине финала Лиге шампиона, што је довело људе из ПСЖ-а да "пошизе". Иако су у јавности сви на челу са Насером АлКелаифијем смирени и одмерени, Лекип пише да су тензије јасно уочљиве. Уосталом, неће на таквом једном медију случајно изаћи насловница "Довиђења Париз". Порука је јасна.

Истиче се и да су људи из Нејмаровог окружења, посебно његов отац, имали размирице са људима из клуба у вези са тим да ли да се Нејмар оперише или не. О томе пише и данашњи Ле Парисиен.

Стриктно спортски, наравно да би одсуство таквог фудбалера било тешко за надокнадити за било који клуб, а ПСЖ ће моћи да рачуна на Ди Марију, Дракслера, Пастореа... Против Марсеља није лоше деловало, али ће у Лиги шампиона Свецима бити скоро немогуће да надоместе два гола заостатка у односу на Реал Мадрид.

Пари Сен Жермен у уторак игра реванш осмине финала са Реалом у на Парку Принчева, где ће покушати да надокнади заостатак из првог меча (1:3). Када је у питању борба за шампионску титулу, ту је Свецима већ отворен пут ка трофеју.

Вратимо се за крај на Нејмара.

Он има уговор са ПСЖ-ом до 2022. године. Током зимског прелазног рока његово име се најчешће помињало у вези са Реал Мадридом, иако је био фудбалер Барселоне. Помиње се да Реал спрема тоталну реконструкцију на лето и да је велика жеља Флорентина Переза довођење управо Нејмара. Да му је то највећи сан.

Писало се по мадридским медијима, и то овим најеминентнијим, да Реал чак размишља да поред око 300.000.000 евра који већ сада леже на рачуну Краљевског клуба накалеме и новац од продаје Кристијана Роналда који би можда могао да се врати у Манчестер Јунајтед. А да његово место у Реалу попуни Нејмар и да поред Бразилца стигну још нека велика појачања.

Каква би то само фудбалска вртешка била, настали би прави тектнонски поремећају! А овај "Ау ревоир, Парис" може да буде само почетна грудва снега која креће да се котрља низ брдо.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар