Хакери напали 147 милиона људи

Агенција која прикупља и анализира личне податке клијената који подносе захтјев за кредит, открила је почетком септембра упад у своје базе података који је трајао од средине маја до краја јула.

Свијет 02.03.2018 | 08:45
Хакери напали 147 милиона људи
Америчка кредитна агенција Еqуифаx објавила је у четвртак да је још 2,4 милијуна људи било погођено великим информатичким нападом којем је била изложена у 2017.

"Еqуифаx је успио идентификовати око 2,4 милиона америчких потрошача чија су имена и поједине информације из возачке дозволе били украдени", пише у саопштењу агенције. 

Еqуфаx тврди да бројеви социјалног осигурања ових нових жртава нису украдени и да ће им агенција бесплатно дати алате против крађе идентитета.

Након овога, укупан број људи погођених овим информатичким нападом пење се на више од 147 милиона, углавном у Сједињеним Америчким Државама, али и у другим земљама попут Канаде и Велике Британије.

Еqифаx који прикупља и анализира личне податке клијената који подносе захтјев за кредит, открио је почетком септембра упад у своје базе података. Украдени су лични подаци (имена, бројеви социјалног осигурања, датуми рођења) више од 145 милиона америчких клијената, саопштила је агенција.

Проведене су истраге и поднесена је колективна тужба.

(Хина)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хакер

02.03.2018 11:03

Неце нас нападати па немамо ниста на картицама и социјално/ здравствено осигурање је сахрањено.

ОДГОВОРИТЕ