Калинић: Одувек ме је занимала медицина!

Досадио сам докторима с питањима! "Осећај помагања другима, као и знање, престиж, поштовање и одговорност који носи тај позив ме свакако привлаче", рекао је Никола за сајт Евролиге.

Кошарка 06.03.2018 | 21:30
Калинић: Одувек ме је занимала медицина!
Никола Калинић се одувек својим карактером па и интелектом одвајао од прототипа обичног спортисте. То је потврдио и сада када је говорио за сајт Евролиге.

Открио је да има афинитете према медицини, па је и из тог угла пратио свог опоравак од повреда које су га задесиле.

Каже да је стално запиткивао докторе шта му се догађа.

"Можете да питате докторе колико сам им досадио са различитим питањима и слушао њихова објашњења. Нисам сигуран колико су уживали у томе, али то је нешто што ме интересује и заиста сам желео да знам шта ми се догађа. Не волим да чујем објашњења попут 'уради то зато што мораш' или 'зато што се то тако ради'. То су клишеи. Желим да знам који је прави разлог зашто радим одређену вежбу или због чега узимам неки лек. Какав је процес, на који ће ми начин то помоћи?", рекао је Калинић за сајт Евролиге.

Разлог таквог интересовања је то што Калинић има афинитете према медицини.

"Студирање медицине је одувек било у сфери мог интересовања. Док сам одрастао тражио сам изазове. Осећај помагања другима, као и знање, престиж, поштовање и одговорност који носи тај позив ме свакако привлаче", рекао је Калинић.

Наравно, са свим својим обавезама Никола не стиже да се посвети студирању и едукацији колико би волео.

"Тренутно немам времена да се посветим учењу, али када будем имао 30 и нешто, када завршим са кошарком и одморим се неколико месеци, убрзо ће ми доћи моменат када ће ми одмор досадити. Кошарка је феноменална док траје, али једном ће се то завршити, а ја ћу морати да нађем нешто на шта ћу трошити дане. Наравно да је тешко вратити се на факултет када ти учење изађе из рутине, али је више него изводљиво", рекао је Калинић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар