ФБиХ слави Дан независности

У дијеловима Федерације БиХ и ове године данас је нерадни дан, јер се обиљежава такозвани дан независности БиХ, иако на нивоу БиХ никада није усвојен закон о празницима, па тако и о овом датуму.

Босна и Херцеговина 01.03.2018 | 08:46
ФБиХ слави Дан независности
У Републици Српској и дијеловима Федерације БиХ са хрватском већином овај датум се не обиљежава и радни је дан за све институције. 

Србе у Републици Српској и БиХ 1. март подсјећа на нелегални референдум о независности БиХ, проведен 1992. године, на који већина Срба није изашла и на којем су прегласани од друга два народа - Бошњака и Хрвата. 

Истог дана убијен је српски сват испред Старе православне цркве на Башчаршији у Сарајеву, што је за многе била најава почетка рата у БиХ.

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић поручио је да Српска, њене институције и српски народ никада неће прихватити прославу 1. марта.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Далај Лама

01.03.2018 07:55

НЕЗАВИСНОСТ какав је то појам??? Од цега независност кад свако истреса гаце на теби. Незавина је била СФРЈ а кусур дрзавице су зависне и те како.Сто лазете овај јадни и испацени народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

01.03.2018 08:26

Прослава на 22.42% БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коо

01.03.2018 08:49

Мозда ниси процитао текст, али преко 60% је гласало за независност од Југославје. Није то никакав "дио" народа него вецина. То сто су БиХ Срби били изманипулирани од Милосевица је друга ствар. Борили су се за сто? Опстанак у Југи? Сви Срби у једној дрзави? И на крају је побиједила она вецина с поцетка прице, која је добила БиХ, а Срби назалост ниста. РС постоји и нека је, али ако се економски буде у истом смјеру развијала као до сада, нестат це сама од себе за 30 год.

Name

Горан

01.03.2018 10:17

Што даље од нас, само Република Српска

Name

коо

01.03.2018 10:40

@горан. Немам ја Гого ниста против РС, али све док је теби лосе неце ни мени бити боље. Све док људи не схвате да сједимо у истим говнима и да нас иста говна вец годинама вуку дубље у понор, неце нам бити боље.

Name

Лагано

01.03.2018 15:36

Аа не брини,БиХ је будна и стрпљива.Ми не сањамо као Додик.

Name

Далај Лама

01.03.2018 10:20

Морам да скренем пазњу на де факто односно цињеницно стање.Истина је да ни један корак БиХ не смије да уцини самостално,истина је да ЕУ и САД постављају своје људе на витална мјеста у БиХ,истина је да зивимо од њихових кредита и да смо њихова колонија,истина је да по БиХ врсљају разне војске у униформама и са наорузањем.Сад молим слављенике који славе ДАН НЕЗАВИСНОСТИ да ми појасне појам НЕЗАВИСНОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жалосно је

01.03.2018 13:44

РС ФБИХ БИХ да ли овде ико прица о народу који је незапослен гладан у свим дијеловима дрзаве и то на сва три језика. Људи иду бјезе од глсди од ситуације од насег србовања које нас је довело до овога. Увијек неко други крив а ми се смијемо и задовољавамо кад Додик ко највеца сељацина пјева у шатору. И то прецједник . Боли ме брига за СНСД за СЗП али боли ме ста се ради од народа. Стевандиц битна фаца у политици па то је срамота. И мој син је отисао у Гразу је највисе му помогао у вези посла смјестаја момак из Цазина друзе се и пита ме сто мрзимо муслимане а ста да му казем кад су нам набили као интерес да мрзимо све муслиманско и босанско. Требало ми је дјете отици у тудјину да би и ја схватио оно сто сви знамо а не да постанемо као овај Горан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

01.03.2018 15:30

Апсурд! Земља која има страног управника, у којој суде судије странци, у којој стране трупе бораве да би надгледале мир - слави независност! И то слави дан на који је део њених грађана одлучио да иступи из државе у којој су имали живот достојан човека. Мислим да за већину грађана БиХ овај дан треба да буде дан жалости. Наравно да РС не треба да учествује у том циркусу. А они који данас славе нека се сете како су живели пре "независности".

ОДГОВОРИТЕ