Блокирани путници код Жепча

Саобраћај је и даље у прекиду у великом дијелу Федерације Босне и Херцеговине због протеста демобилисаних бораца који су почели данас пријеподне.

Босна и Херцеговина 28.02.2018 | 20:36
Блокирани путници код Жепча
Велика колона возила налази се у мјесту Доња Голубиња на магистралном путу М 17 Жепче - Зеница.

Како су нам испричали путници једног аутобуса, ушли су у осми сат чекања пред Жепчем на линији за Загреб.

''Испред нас су борци, без хране и струје, у шаторима чекају. И ми с њима улазимо у девети сат чекања у хладном аутобусу'', казала нам је једна од путница из аутобуса.

''Разумијемо и борце, људи су очајни. Кривимо политичаре, што дозвољавају да дође до овакве ствари'', додаје уз напомену да дијели посљедњи комад хљеба са сапутницима.

Подсјећамо, Представнички дом Парламента Федерације Босне и Херцеговине до данас није заказао сједницу на којој ће расправљати о њиховим захтјевима, па су протести почели блокадом саобраћаја.

Борци су у својим захтјевима до сада тражили борачки регистар, борачки додатак и укидање финансирања борачких удружења.

(Н1)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Роб

28.02.2018 19:50

Није свима добро као борцима из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.02.2018 21:22

Видис разлика је у томе сто сте ви слусајуци алију кренули у рат а ми смо се морали бранит.Вама су обецали златне касике а бобили сте једно преко двоје.

Name

Марке

28.02.2018 21:33

Да су имало паметни требало би да слиједе примјер колега из федерације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки Ре

28.02.2018 22:17

Ста ти знас о рату неписмењаковицу.Алија је својим борцима обецао златне касике,а Радован нама по десет дулума сума,само за разлику од њх,насе суме су заврсиле у дзеповима твојих сефова из власти .Ти тамо људи се боре за своја права да спасе породице и голи зивот,а сваки нормалан цовијек за разлику од тебе треба то да постује,јер они с тим протестима не угрозавају ни мене ни тебе,али посто си ти задојен мрзњом према њима,онда те цовијек треба залити.

Name

Дарио

01.03.2018 09:46

Залосно је, да након толико година, након толико зла који је задесио насе народе и народности, постоје људи који јос увијек мисле како су муслимани напали србе, како су срби напали муслимане, тако исто и са хрватима, гинули, били на ратистима по киси снијегу добили X које каквих болсети, за неције идеале. Ови данасњи политицари узивају милионе, а нама сиротињи је остао национализам, мрзња једни према другима и дијељење исте судбине. Некима је вазнија застава, име дрзаве или не знам ста, него зивот досљедан зивоту цовјеку данасењег времена. Мене лицно не би сметало да се <<Бих, РС зове рецимо Јапан, или Њемацка само нека нам буде боље. Поздрав за све добре људе

Name

Анализа

28.02.2018 21:45

Требају мало истрријезнити главе на овој хлафноци, за зла сто уцинисе у рату.Људе возаце пустите и путнике а они нека страјкују доце Бакир кад отопли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оззy

01.03.2018 08:28

Туко сам се против ове војске 4 године. И кад требадне опет цу. Али у овој ситуацији, да сам ту подрзао би их физицки, кад у овој мојој несецној РС нема муда. Цврсто вјерујем да сваки обицан цовјек ( цитај не будзетни), слицно мисли. И сматрам да неби имали ниста против да руку под руку с дојуцерасњим непријатељима стану на црту овим клосарима у инстируцијама. Нема организације... Нема ни тактике код ових паценика. Засто блокада путева? Блокирати институције. Змија се у главу туце. Са овим битангама се ниста не постизе " демократски", јер они не познају тај ријецник. А јос једном срам вас било бескицмењаци РС. Цркните у својој биједи, мјесто да подрзите ове људе и сво зло комплетно срусите. А сигурно вас је безброј пута висе од оних који се баскаре у опљацканом бохатству. Јеси ли икад видио, проклети гедзо, кад је природна катастрофа на једном дрвету су и змија и заба, и мацка и мис, а нико никог не дира јер су у заједницкој невољи. Или си само науцио да те присилно мобилису. Не радја се Карадјордје сваке године. Поцркали даБогда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ахаха

01.03.2018 09:23

'Ебига Оззy, лако ти је из Аустралије тако дават' подршку и излазит' на барикаде. Да знаш како је 'ладно, другу би ти пјесму пјев'о. :(

Name

Дарио

01.03.2018 09:48

Оззy свака ти је на мјесту. Бог да те позиви дуго година.

Name

Оззy

01.03.2018 13:19

Хвала Дарио. А и теби Ахаха на свакако пристојном коментару и мисљењу. Нисам ја тако далеко, и поцесто свратим. Ово ти не писе јајара, него постен домацин. На страну оно цетворогодисње зло сто нас је задесило, када сам био на барикадама, а вријеме показало за криви к...али ова посаст нас деценијама све ( наравно мислим на велику не будзетску вецину) изједа као малигно обољење. И буди сигуран да се задесим ту да би био са обесправљеним народом, са било које стране, вани. А горцину сам просуо овдје јер ме боли пасивност и латентност онога сто је оглодјао и задњу корицу хљеба... и нема висе... Ако су све "Килави Радовани и нејаки Уроси", засто барем незна кренути за неким. Ево људи по други пута посли. Само слиједи. Знас кад на стадиону заурла 50 000 људи продје те језа иако за исти тим навијас. А има нас не 50 000, него је цифра другација и са висе нула... На залост вријеме је такво како јесте, али од када је овај протест заказан, и од како је видљив на друственим мрезама, није се могао предвидјети овакав минус...