Анализа: Како попунити Боаћијеве копачке?

Све очи у Пешића, чекају се Милић и наравно - Јовељић. . .  И да ли би црвено-бели послали Милана Павкова у Ниш да су били сигурни у трансфер снажног Африканца.

Фудбал 02.03.2018 | 22:30
Анализа: Како попунити Боаћијеве копачке?
Привикавање на живот без Гелора Канге било је болно! Видело се још после прве утакмице на припремама у Белеку да ће тиму Владана Милојевића бити потребно време како би надоместио креацију коју је доносио репрезентативац Габона. Не постоји гаранција да би црвено-бели са Кангом у стартној постави савладали ЦСКА, али...

Канга је већ далека, а Ричмонд Боаћи - ближа прошлост Црвене звезде. Иако ће до краја сезоне играти на „само“ два фронта Владана Милојевић ће морати да пронађе начин да актулени играчки кадар попуни копачке изазвне продајом најбољег стрелца тима. Црвено-бели су статистички остали без 23 гола колико је у првом делу сезоне постигао нови фудбалер Ђенгсуа, али...

Практично, он је овој Црвеној звезди значио много више.

На списку играчког кадра црвено-бели имају четири потенцијална нападача, али је само један „прави“. Да, ефикасност Црвене звезде до краја сезоне носиће на својим плећима Александдар Пешић. Да сте пре само две седмице питали навијаче лидера Суперлиге има ли рођени Нишлија капацитет да замени Боаћија одговор би био потврдан. Иза њега је била импресивна јесен, представљао је комбинацију нападача убице и нападача пакера. Поред 17 голова у првом делу сезоне уписао је и десет асистенција. Међутим, ту постоји једно, али...

Зна сигурно Пешић да је последњи утисак најјачи и због тога је свестан чињенице да се људима блиским Црвеној звезди и даље пред очима ствара слика његове промашене шансе у 83. минуту реванша са ЦСКА. Имао је прилику Пешић да једним трзајем леве ноге направи огроман помак, али... Промашај из Москве одразио се и на његову игру у Суботици. Међутим, добра ствар за најбољег стрелца Суперлиге је чињеница да Владан Милојевић има безгранично поверење у њега, односно да ће имати могућност да се кроз континуитет игара врати на некадашњи ниво.

Он ће бити апослутни број један када су у питању алтернативе за Ричмонда Боаћија.

Можда би руководство црвено-белих другачије резоновало да је знало да ће репрезентативац Гане напустити Маракану у финишу кинеског прелазног рока. Последњег дана јануара договорена је нова шестомесечна позајмица Милана Павкова у Раднички. Имао је високи нападач светлих момената на припремама у Белеку, памтиће се и оне полумаказице из судара са руским Зенитом. Да је остао сигурно би се потрудио да „украде“ део загарантованих минута Александра Пешића. Међутим, овакоВладан Милојевић ће у случају повреде и картона  првог стрелца Суперлиге, морати да чека Фаруда Бена и Немању Милића.

Обојицу је током припремног периода испробавао на месту централног нападача. Није им то страна улога. Уосталом, Милић се у дресу ОФК Београда школовао као нападач, био је први стрелац Омладинске лиге Србије. Потом је пребачен на бок. Сличну причу има и придошлица из Олимпијакоса Ел Фарду Бен. Сигурно је да Владан Милојевић зна шта све може да очекује од Бена и колико може да му помогне на позицији нападача у случају да Пешић буде ван конкуренције. Само што до сада Бен није играма у Црвеној звезди показао ту црту килера. Када је остављао утисак најконкретнијег офанзивног играча промашивао је чисте зицере. Било је то и против Јавора и што је за све много болније у Москви.

Даљи ток шампионске трке са Партизаном одредиће и судбину младог Дејана Јовељића. Постоје саговорници тезе на Маракани да суперталентовани нападач још физички није дорастао сениорском фудбалу. Међутим, када ће добити шансу - ако не овог пролећа. Просто, пројекти клуба, какви су били Грујић или Јовић, се називају пројектима зато што треба да добију минуте пре него што се поклопе све резонске коцкице. Уосталом, Јовељићеви класићи попут Рачића, Аџића и Луке Илића већ имају скупљену завидну минутажу. Такође, само појављивање Јовељића у неким првенственим мечевима одразило би се на његову тржишну вредност. Још када би постигао неки гол, Звездан Терзић би славодобитно трљају руке. Знао би да се послеБоаћија рађа нови Боаћи. И то у верзији прихватљивијој европском тржишту, узимајући у обзир Јовељићевегодине.

Од Дејана Јовељића се очекује да, пре свега, буде испомоћ. Али биће мечева на Маракани, па и у гостима, када ће Црвена звезда бити убедљива. Биће то идеални тренуци да клуб „тилтује“ цену и статистикуЈовељићу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар