Полиицја у вези с Чешком и Италијом

Словачка полиција разматра могућност умијешаности странаца у убиство новинара Јана Куцијака и његове дјевојке и у контакту су са службама у Чешкој и Италији, рекао је данас шеф словачке полиције Тибор Гаспар.

Свијет 27.02.2018 | 21:05
Полиицја у вези с Чешком и Италијом
Убиство 27-годишњег Јана Куцијака и његове дјевојке Мартине Куснирове, који су убијени једним метком, потресло је Словачку.

Шеф полиције Тибор Гаспар рекао је данас да је полиција од јуче испитала више 20 људи и да ради на различитим хипотезама, укључујући могућност да је Куцијак убијен због свог рада.

Словачки медији јавили су да се Куцијак, између осталог, бавио проневјером у вези са субвенцијама ЕУ и повезаности са италијанском мафијом.

"Ступили смо у контакт прво са Чешком, не желим да прецизирам зашто, али случај је повезан на неки начин са Чешком Републиком", рекао је он данас новинарима.

Он је додао да је Словачка ступила и у везу са Италијом, на основу свега што се види у медијима, али није желио да изнесе детаље.

Гаспар је рекао да је полицијска агенција ЕУ /Европол/ понудила експертску помоћ у питањима као што су анализа мобилних телефона.

Он је додао да је испитано више од 20 људи и анализиран је снимак надзорних камера.

Гаспар је говорио на конференцији за новинаре са премијером Робертом Фицом, који је поновио позив јавности да помогне. Он је стајао поред стола на коме је било сложено један милион евра у готовини колико је Влада обећала за информацију која ће помоћи да се ријеши случај.

Опозиција је позвала на демонстрације против корупције и Владе сутра послијеподне у Братислави. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар