Уплашили Колинду, мета био Радончић

Безбједност Фахрудина Радончића, лидера СББ-а, озбиљно је нарушена, а судећи према подацима из неколико служби, на њега се већ дуже припрема атентат!

Босна и Херцеговина 27.02.2018 | 14:08
Уплашили Колинду, мета био Радончић
Према наводима једне обавјештајне информације, Радончићева ликвидација требала је вјероватно бити извршена током јануара ове године.

Откривање цијеле завјере почело је подизањем безбједносно-полицијских мјера и општих провјера због доласка хрватске предсједнице у Сарајево и убиства Оливера Ивановића 16. јануара ове године на Косову.

Тог дана у званичну посјету БиХ требала је допутовати предсједница Републике Хрватске Колинда Грабар-Китаровић. Посјета је напрасно одгођена. Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак узалудно је чекао на аеродрому високу гошћу. Испоставило се да су хрватске службе дошле до информације да „предсједник“ треба бити убијен!

Према оперативним подацима МУП-а ТК, које су требале остати скривене од јавности, Дамир Мехић је 17. јануара прелазио границу на прелазу Увац и отвара се питање да ли је он требао извршити атентат на „предсједника“.

Само дан раније, 16. јануара 2018. године, у Косовској Митровици, у јутарњим сатима, испред своје канцеларије убијен је политичар Оливер Ивановић.

Мехића су у апартману хотела “Вучко” на Јахорини ухапсили припадници Антитерористичке јединице МУП-а РС, у садејству с припадницима ФМУП-а, након чега га предају инспекторима ФУП-а. Он је био у бијегу пет година због убиства Емира Џинића у Тузли 2013.

Код Мехића је, осим пиштоља, пронађено више оригиналних идентификационих докумената БиХ, међу којима су и лична карта издата на име Алмир Фејзић и документи издати од Републике Косово, на име особе Есат Бенусхаи.

Оно што је забрињавајуће јесте да је Мехић на оригиналним званичним бх. документима имао своју фотографију, али податке Алмира Фејзића, који је жив и који је признао да је знао да му је идентитет украден, али то није смио пријавити. Мехић је ушао у МУП ТК и фотографирао се за те документе, иако је био на Интерполовим потјерницама због убиства Емира Џинића из 23. јуна 2013.

Биби је, како се сазнаје, користио косовски број и разговарао путем Вибера и зато га је било тешко пратити.

Ипак, да се дешавају чудне ствари, показује сљедећа информација. По довођењу у Сарајево, наводно су му Осман Мехмедагић Осмица и Дубравко Чампара, судећи према Мехићевим хвалисањима у тузланском затвору, обећали амнестију ако уклони Радончића.

Мехић се у затвору додатно похвалио да је с Дубравком Чампаром и Османом Мехмедагићем Осмицом у погледу убиства Џинића договорена правна конструкција и схема одбране Мехића у којој ће отац раније убијеног Алдина Беширевића, званог Базан (који је ликвидиран 20. јуна 2014. године), свједочити у корист Мехића, на начин да ће рећи да му је син, прије него што је убијен, рекао да је Алдин, а не Мехић, убио Џинића, те да из пиштоља који је користио Мехић у пуцњави није нико убијен ни рањен. Они су планирали уништити доказе и замијенити трагове у ова два случаја убиства.

Задатак за припрему Мехићеве одбране, према овом невјероватном сценарију, који се препричава у тузланском затвору, добио је Ален Гаџо, искусни оперативац ОСА-е и бивши министар унутрашњих послова ТК.

Све упућује на то да су Радончићу главу спасиле сретне околности да је „неухватљиви“ Биби, који је редовно вјежбао у теретани у центру Сарајева, ухапшен због подигнутих мјера безбједности у региону. Умјесто да држава истражи ко стоји иза Бибија, они који раде у њено име, очито су га узели у своју заштиту.

Јер, несхватљиво је да опасни убица пет година слободно шета по Федерацији БиХ и, уз помоћ моћника, добива праве личне карте за лажни идентитет. Код Мехића је приликом хапшења пронађена велика количина новца. Остало је непознато гдје је новац завршио, је ли остао у РС или је пребачен у ФБиХ, или се поново појавио неки Божо Михајловић који га је узео себи.

(Дневни аваз)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Апсурд

27.02.2018 13:20

АЈ о сипа у ципс па хапси па овде држава прави криминал да би неко добио Бх личну карту мора да лично поднесе захтјев уплати таксу, затим улази у кабину фотографише се и узима му се отисак прста овде је реч о високо организованом криминалу државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.02.2018 13:31

Кад хоцес да замјенис лицну треба ти 100 доказа да доказес да си то ти, људи не вјерују.Лаксе добити визу за САД, него обновити лицну.

Name

херцеговац

27.02.2018 14:23

Мала бара пуно крокодила. До сад су на овај или онај начин кокали нас ситну боранију и никог није било брига а сад кад је дошо ђаво по своје и дошо ред на њих куку и леле или можда још није ни дошо ред него народу продају маглу да се не чује крчање цријева ко са НАТО бомбардовањем Мањаче. Ако ми неки од "политичара" (а у ствари лопова) попут Радончића објасни како је за 20 година догуро од двоје гаћа, једне на штрику друге на гу...., догуро на законит и поштен начин до милиона и милијарди ја ћу му лично бесплатно бити тјелохранитељ а до тад одхеби Радончићу и ти и остали и сами кусајте што сте закухали ниси ваљда мислио да ћеш дуго уживати у опљачканом??

Name

коме вјеровати

27.02.2018 14:51

И сада ја треба да вјерујем 'Авазу' цији је власник гле цуда Фахрудин Радоњциц. А не заборавимо да је прије 1992, тј. рата у еx СФРЈ Фахрудин Радоњциц био радио у свезном МУП-у у УДБИ и зивио у Титограду. питам се дали је ово заузимање позиција за изборе у Бх који требају бити у октобру ове године

Name

Џејмс Бонд

27.02.2018 13:23

Ово са тужилаштвом БиХ је све могуће око намјештаја процеса и уништавањем доказа није први случај нажалост.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соиц

27.02.2018 13:57

Мени је запрецено од страних центара моци... Мене хоце да ликвидирају... Јој људи ста је ово,сада це и Додик,Бакр,и ова Цовиц,сви поцети прицати о ликвидацији,а уствари су они ти који ликвидирају и праве овај народ будалама.

Name

Ја Случајности

27.02.2018 13:27

Укључите мало мозак и подсјетите се против кога су највише говорили Додик и Радончић те одатле произилази "невјерватан сценариј".Свашта

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

27.02.2018 13:32

КУКУ НАМА СА НАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Меха

27.02.2018 14:50

Најбољи јаран Насера Кељмендија се НЕКОМ замјерио.

Name

јеремија

27.02.2018 15:24

Врло једноставно, припремис све папире, узмес захтјев на пулту потписес а онда у кабину за сликање(која је обицно удаљена од слузбенице која ти је запримила захтјев), удје лице ција фотографија треба да се налази на обрасцу умјесто подносиоца захтјева. Када додје да подигне лк појави се лице које се сликало и све ок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

27.02.2018 15:34

Фахро, ниси ни ти од јуче. Боље ти њих, него они тебе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

27.02.2018 15:59

Ко би прљо руке са Фахром....

ОДГОВОРИТЕ