Ђорђевић: Играч Србије не улази овако у меч!

Селектор Србије поносан на "орлове" због преокрета у дуелу са Аустријом, али и незадовољан оним што је пре утакмице видео у свлачионици.

Кошарка 26.02.2018 | 11:45
Ђорђевић: Играч Србије не улази овако у меч!
Александар Ђорђевић обрадовао се када су аустријски играчи промашили шутеве у последњим секундама као да је Србија направила успех на неком великом такмичењу, а не остварила победу у 4. колу квалификација за Светски куп 2019. године.

Објашњење је једноставно - "орлови" су се провукли кроз иглене уши, а селектор би одговарао за евентуални пораз као да га је доживела Србија у најјачем саставу, а не са само тројицом играча који су од 2014. до 2017. учествовали у освајању медаља на Светском првенству, Олимпијским играма и Еуробаскету.

Ђорђевић се прво захвалио публици, Србима из Аустрије, који су у великом броју дошли у дворану у Швехату крај Беча.

"Прво, велико хвала људима који су дошли да нас бодре. Атмосфера је била сјајна и изузетно ми је драго због њих, што смо на крају дошли до ове тешке победе. Они су то заслужили", рекао је "Сале Национале", па прешао на анализу утакмице.

"Кошарка је таква игра, ми смо такмичари и никада се не предајемо. Веровали смо у себе до самог краја и успели да победимо. Нисмо играли добро, нарочито у одбрани. Аустријски тим је био спремнији на нашу игру него ми на њихову".

"Поносан сам на играче што се нису предавали, али никако нисам задовољан начином на који су ушли у меч. Не кажем да смо потценили тим Аустрије, али оно што сам видео у свлачионици пред утакмицу није приступ који се очекује од репрезентативаца Србије пред овако важан меч", оценио је Ђорђевић.

"Можда су неки играчи били уљуљкани похвалама које сам изрекао о њима, али то није довољно. Сваки играч мора да се доказује против сваког противника и то је једини исправан приступ свакој утакмици у овим квалификацијама".

Алекса Аврамовић, који је постигао победоносну тројку, подсетио је да је национални тим после тешке утакмице у Франкфурту и пораза од Немачке имао само 48 сати да се опорави и припреми за нови меч.

"Знали смо да ће бити тешко и да имају добре играче, пре свих Махалбашића и Шрајнера. У првом полувремену смо им дозволили да играју своју игру, а на почетку другог дела примили смо много лаких поена, тако да је противник поново направио предност. Али, веровали смо у себе и у завршници направили преокрет. Велико хвала публици која нас је сјајно бодрила. Ово је победа за њих", поручио је млади Чачанин, који наступа за италијански Варезе.

Србија (скор 3-1) завршиће прву фазу квалификација гостовањем Грузији (1-3) 29. јуна и утакмицом против Немачке (4-0) у Београду 2. јула.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар