Лига куп - финале: Сити почео ''жетву'' трофеја!

Пеп Гвардиола и Грађани стигли до првог трофеја у сезони победом над Арсеналом од 3:0 у финалу Лига купа.  Први трофеј за Гвардиолу – Сити разбио Арсенал на Вемблију! Фудбалери Манчестер ситија освојили су први трофеј у сезони, тријумфовали су у Лига купу Енглеске.  Почела је владавина Ситија и Гвардиоле! "Грађани" очитали лекцију Арсеналу у финалу Лига купа на Вемблију - 3:0 (1:0).

Фудбал 25.02.2018 | 19:40
Лига куп - финале: Сити почео ''жетву'' трофеја!
"Грађани" су у финалу на Вемблију "разбили" лондонски Арсенал са 3:0, а меч су решили са два гола у року од седам минута средином другог полувремена.

Сити је пети поут освојио Лига куп, ово му је први трофеј у сезони и први од 2016, када је такође тријумфовао у овом такмичењу. Такође, ово је први трофеј Ситија под вођством Пепа Гвардиоле.

Тако су клубови из Манчестера четврти пут у низу освојио Лига куп Енглеске у години када се игра Светско првенство. Јунајтед је тријумфовао 2006. и 2010, а Сити 2014. и сада 2018. 

Сити је повео преко Серхија Агуера у 18. минуту, након очајне реакције штопера Арсенала после испуцавања Оскара Брава. Агуеро је побегао чуварима и лобовао Петра Чеха са ивице казненог простора. 

Тим из Манчестера је конторлисао ритам меча у наставку чекајући грешку ривала да реши меч, и дочекао ју је у 58. минуту. Кевин де Брујне и Илкај Гиндоан су одиграли сјајну акцију из корнера, Немац је шутира из прве са ивице казненог простора по земљи, лопту је врхом копачке захватио Венсан Компани и тако преварио Чеха за 2:0. 

Тачку на меч ставио је Давид Силва фантастичним голом у 65. минуту. Пола посла је одрадио Данило, прошао је неколико играча Арсенала по левој страни, а онда послао лопту у празан простор у шеснаестерац. 

Силва је све сјајно пратио, окретом је избацио чувара Калума Чејмберса из игре, а онда послао дијагоналу по земљи поред немоћног Чеха.

Сјајна сезона обележена бројним рекордима и победама Манчестер Ситија вечерас је добила прву круну. Онај најмање популаран пехар Фудбалске лиге Енглеске завршио је у рукама фудбалера Грађана, потпуно заслужено, пошто су у финалу на древном Вемблију демолирали и понизили Арсенал и Арсена Венгера са 3:0.

Серхио Агуеро у првом, те Венсан Компани и Давид Силва у другом полувремену, лепим головима побринули су се да њихов шеф Пеп Гвардиола подигне свој први пехар у енглеском фудбалу, а уједно су сувереном игром послали поруку како је жетва трофеја тек почела и да ће их још бити ове сезоне. Од ФА купа су се Грађани опростили прошлог понедељка у Вигану, али ако у наставку сезоне буду играли као вечерас могли би уз већ капарисану Премијер лигу да се надају и Лиги шампиона која би употпунила годину из снова.

Ипак, о томе ће се тек причати и размишљати, данас је акценат на слављу Манчестер Ситија који је током финала показао да је изузетно доминантан и прејак у односу на Тобџије. Од првог минута Сити је доминирао, а када у раној фази не успете да им дате гол из зицера који је промашио прескупи Обамејан у осмом минуту, тешко да имате чему да се надате.

У 18. минуту Грађани су преломили меч. Агуеро се само благо ослонио на Мустафија, а док је Немац рекламирао фаул, Аргентинац је у шеснаестерцу Арсенала савладао Оспину и отворио голеаду. Сити је доминирао, лопта се кретала брзо и тачно, поново је размњено милијарду тачних пасова и видело се да је питање тренутка када ће  Арсенал да попусти. Нисмо у првом полувремену видели претерано пуно узбуђења, Гвардиола је то оставио за наставак.

И Венсан Компани је вечерас дочекао свој тренутак радости. После корнера Де Брујнеа  у 58. минуту и покушаја Гундогана, Белгијанац је поставио ногу у гужви и матирао немоћног Оспину за 2:0. Све је било готово у 65. када је Давид Силва искоса са леве стране поставио коначних 3:0, а до краја меча видели смо немоћ и сузе навијача Арсенала, а повике "Оле" са трибина где су били смештени навијачи Манчестер Ситија.

Тобџије ужасне данас. Гери Невил је добро приметио да су Озил, Џака и Ремзи шетали по терену без икаквог жара, а са таквим приступом не може се победити ни аматерски тим, а камоли машинерија коју је Пеп Гвардиола идеално темпирао.

И за крај још мало о Каталонцу на клупи Грађана. Гвардиола је вечерас осми пут водио неки тим у финалу и окитио се седмим трофејом. Дакле, доктор за финала који је изгледа тек започео жетву трофеја са Ситијем.

АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЕР СИТИ 0:3 (0:1)
/Агуеро 18, Компани 58, Давид Силва 65/

Стадион: Вембли
Гледалаца: 85.671.
Судија: Крејг Пусон 

АРСЕНАЛ (3-4-3): Оспина - Чејмберс (од 65. Велбек), Мустафи, Кошчелни - Бељерин, Ремзи (од 73. Ивоби), Џака, Монреал (од 26. Колашинац) - Озил, Вилшир, Обамејан.

МАНЧЕСТЕР СИТИ (4-2-3-1): Браво - Вокер, Комапни, Отаменди, Данило - Гундоган, Фернандињо (од 52. Бернардо Силва) - Де Брујне, Д. Силва, Сане (од 77. Жезус) - Агуеро.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар