СП: Скелин води Хрвате упркос дебаклу!

Кошаркаши Хрватске не знају за победу у квалификацијама за Мундобаскет, али смене на клупи неће бити.

Кошарка 26.02.2018 | 14:30
СП: Скелин води Хрвате упркос дебаклу!
Хрватска кошаркашка репрезентација још не зна за победу у квалификацијама за Светско првенство 2019. године. Одиграли су три меча и доживели три пораза и најлошија су екипа у групи Г квалификација.

После пораза од Холандије (61:68) и Италије (64:80) у новембру, претрпели су пораз и код куће од Румуније Холандији (56:58) у првом мечу фебруарског "прозора" у Задру.

Трећи пораз у низу подигао је много прашине у Хрватској, а јавност је незадовољна учињеним затражила смену селектора Ивице Скелина.

Он је рекао да се није сам поставио на место селектора Хрватске, па зато не може ни да одлучује о својој судбини на клупи националног тима.

"О мој отказу морате да питате челнике Хрватског кошаркашког савеза. Моја оставка никада није била проблем. Нисам онај који одлучује о својој судбини. Нисам довео самога себе, па се нећу ни сам одводити", поручио је Скелин у изјави коју је пренео портал Индеx.

Тај медиј наводи да ће Скелин упркос свему наставити да води Хрвате, јер ФИБА не дозвољава смену селектора у току квалификационог циклуса.

Прилику да поправе утисак и прекину црни низ у квалификацијама, кошаркаши Хрватске ће имати у понедељак у Задру, против селекције Холандије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар