Широм БиХ снијег блокира саобраћај

Због неповољних временских услова на снази је обустава саобраћаја за све категорије возила на магистралном путу М-15 Ливно-Шујица.

Босна и Херцеговина 25.02.2018 | 13:10
Широм БиХ снијег блокира саобраћај
Из истог разлога, на снази је забрана саобраћаја за сва возила и на регионалном путу Р-419 Ракитно-Блидиње.

Штаб Зимске службе Федерације БиХ прогласио је зимске услове вожње, па се у складу с тим забрањује саобраћај прикључним возилима на планинским превојима гдје је коловоз засњежен, до стварања услова за сигурно саобраћање. Такођер, аутобуси и теретна возила морају на погонским точковима користити ланце на планинским превојима.

Због интензивних сњежних падавина забрањен је саобраћај за теретна возила на дионици магистралног пута М-19 Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед.

Због угаженог снијега на коловозу, спорије се саобраћа у вишим предјелима наше земље. Издвајамо путне правце: Горњи Вакуф-Прозор, Бугојно-Нови Травник, Сарајево-Тузла, Сарајево–Соколац, Фоча-Гацко, Трново-Фоча, Бања Лука-Чађавица, Котор Варош-Теслић, Бања Лука- Турбе, Србљани-Босанска Крупа, Босански Петровац- Бихаћ- Велика Кладуша, Ливно-Босанско Грахово-Дрвар и Ливно-Гламоч.

На путевима на подручју: Ростова, Ливна, Купреса, Гламоча и Босанског Грахова, дува јак вјетар који мјестимично ствара сњежне наносе.

На магистралним путевима М-14 Србљани-Босанска Крупа и М-18 Добро Поље-Брод на Дрини, возаче упозоравамо на могућност сњежних лавина.

На аутопуту А-1 дионици Сарајево запад-Лепеница због активног клизишта на локалитету Бан Брдо, саобраћај је у десној цијеви тунела Игман, као и на мјесту радова, преусмјерен из возне у претицајну траку. Молимо возаче да на овој дионици аутопута возе смањеном брзином.

(Н1) 

Коментари / 0

Оставите коментар