ШПА: Мотор је упалио, Реал је кренуо!

Реал силан, два гола и "шмекерски" потез Роналда! Екипа Реал Мадрида победила је пред домаћом публиком Алавес са 4:0, у 25. колу ЛаЛиге.  Мадриђани су у 25. колу убедљиво победили Алавес.  ЦР - 300! Ас Мадриђана поставио нови рекорд.

Фудбал 24.02.2018 | 21:45
ШПА: Мотор је упалио, Реал је кренуо!
Изабраници Зинедина Зидана до четврте узастопне победе у домаћем шампионату дошли су захваљујући Роналду и Бенземи.

"Краљевски клуб" до предности стигао је у 44. минуту када је Француз асистирао најбољем играчу на свету.

Бензема је петом оставио лопту Роналду, а овај левом ногом савладао Пашека. Са тим резултатом отишло се на паузу. 

У наставку меча видели смо још три гола. Бензема се поново нашао у улози асистента у 46. минуту, с тим што је Бејл био стрелац. 

До новог гола чекали смо 15. минута. Лукас Васкес је послао пâс ка Роналда, који је прецизним шутем повосио на 3:0. 

Коначних 4:0 у 89. минуту поставио је Карим Бензема са беле тачке. Бејл је срушен у казненом простору, а лопту је узео Бензема којем је Роналдо уступио пенал. 

Португалац је могао да дође до хет-трика, али је желео да "награди" Бензему, пошто је до овог тренутка имао две асистенције. Француз је био прецизан и Реал је славио са 4:0. 

Мадриђани заостају 11 бодова за првопласираном Барселоном, с тим што имају утакмицу више. 

Реал је, чини се, давно изгубио шансе у борби за титулу првака Шпаније. Звучи невероватно, али актуелном победнику прошлосезонског издања Примере и прваку Европе, бодови су у дуелу са Алевесом били потребни како би учврстио позиције у борби за једно од три преостала места која воде у Лигу шампиона.

"Краљевски клуб" је у суботу био фаворит и ту улогу је оправдао, мада ни Алавес није оставио лош утисак, што не говори крајњи резултат – 4:0 (1:0).

Гости су практично обезбедили учешће у Примери и наредне сезоне, а то им обећава десет бодова више у односу на Депортивно, прву екипу испод црте. Алавес има 28 бодова, док је тим из Ла Коруње тренутно на 18.

Дуго је Реал покушавао да пробије снажан дефанзивни блок Алевеса испред голмана Пашека. Решење је нашао Кристијано Роналдо у 44. минуту, преваривши одбрану гостију ударцем из окрета и по земљи.

Чим је почело друго полувреме у стрелце се уписао и Герет Бејл. Бензема је на средини терена пресекао лопти, затим је у контри спустио са Велшанина, који је био непогрешив искоса са леве стране.

Роналдо је опет ступио на сцену у 61. минуту. Био је то Португалчев 14. гол у Примери ове сезоне, а шести фебруарски, јер је у тријумфу против Реал Сосиједада постигао три, а у прошлом колу Бетису дао је један гол. Видео је Лукас најбољог стрелца свог тима, упутио је правовремену асистенцију, а Роналдо непогрешиво послао лопту иза леђа Пашека.

И Карим Бензема ће се фебруара 2018. сећати по лепом, а можда је други месец управо и онај који ће покренути Француза. Свој учинак на голгетерској листи је дуплирао. И он је био стрелац против Бетиса и Алавеса. У 89. минуту искористио је пенал и заокружио убедљиву победу Реал Мадрида.

Да уме од обичне утакмице да направи спектакл научили смо за све ове године праћења Крситијана Роналда и његове фудбалске магије у дресу Реала из Мадрида.

И данашњу утакмицу Примере против Алавеса најбољи фудбалер света учинио је спектакуларном, а ако је нећемо памтити по претерано лепим головима и рутинској победи од 4:0 Краљевског клуба, хоћемо сигурно по новом рекорду који је Крситијано поставио - дао је 300. гол у шпанској лиги.

Гол-машина Мадриђана је данас била расположена, а када је голман гостију Пачеко у 44. минуту извадио лопту из мреже после првог шута Португалца било је јасно да је питање тренутка када ће уследити и моменат за историју. Он је дошао после навршеног сата игре, а претходно је Герет Бејлпоготком за 2:0 отклонио сваку сумњу у тријумф Реала.

Читав "Бернабеу" устао је у 61. минуту на ноге, након што је Роналдо још једном лагано погодио за 3:0 и исписао историју. Португалац је са 300 голова други на вечној листи стрелаца у Примери, а испред њега је само Лионел Меси који је до сада постигао 369.

Победу Реала у 89. минуту оверио је Карим Бенезема са беле тачке, па Мадриђани сада имају четири бода мање у односу на другопласирани Атлетико из Мадрида, али и меч више.   

Полувреме ничега и три шансе Леганеса! Очајни Лас Палмас скоро да није претио, али се кући враћа са бодом.

Ретко досадна утакмица у предграђу Мадрида окончана је, наравно, без голова. Леганес и Лас Палмас нису се претерано потрудили да дуел 25. кола Примере зачине каквим голом, већ су свим силама срљали у грешке - 0:0.

На стадиону Мунисипал де Бутарке виђено је полувреме ничега и други период у коме је домаћи састав био далеко конкретнији, али недовољно смирен у завршници. Видело се то по покушајима Нордина Амрабата у другом минуту наставка, када је Мароканац био замало непрецизан и послао лопту поред леве стативе, али и по млаком ударцу његовог земљака Набила Ел Жара. Офанзивац Леганеса одлично је пробио по десној страни у 55. минуту, преварио два чувара, а потом траљавим шутем са 20 метара погодио голмана Чичизолу на гол линији.

До краја сусрета виђена је још једна прилика вредна помена, наравно, пред голом екипе са Канарских острва. Двадесетак минута пре краја Мигел Гереро прихватио је лопту после слободњака, снажно гађао са полудистанце, али поново је чувар мреже Лас Палмаса имао среће.

Српски интернационалац Дарко Брашанац није био у конкуренцији за састав Леганеса због повреде рамена.

Резултати:

петак

Депортиво - Еспањол 0:0

субота

Селта - Еибар 2:0 (0:0)
/Аспас 56, Гомез Гонзалес 79/

Реал - Алавес 4:0 (1:0)
/Роналдо 44, 61, Бејл 46, Бензема 89п/

Леганес - Лас Палмас 0:0

Барселона - Ђирона 20.45

недеља

Виљареал - Хетафе 12.00
Атлетик Билбао - Малага 16.15
Валенсија - Сосиједад 18.30
Севиља - Атлетико Мадрид 20.45

понедељак

Леванте - Бетис 21.00

ТАБЕЛА: Барселона 62, Атлетико М. 55, Реал (+1) 51, Валенсија 46, Севиља 39, Виљареал 38, Селта (+1) 35, Еибар (+1) 35, Ђирона 34, Хетафе 33, Бетис 33, Леганес (+1) 30, Сосиједад 29, Атлетик Б. 28, Еспањол (+1) 28, Алавес (+1) 28, Леванте 20, Лас Палмас (+1) 19, Депортиво (+1) 18, Малага 13.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар