"Доста Миљацке ће протећи док Муса постане играч!"

Селектор БиХ у изјавио послије побједе БиХ над Белгијом у квалификацијама за Мундобаскет 2019 говорио о утакмици, Муси и његовом развоју, али и гријању у хотелу.

Кошарка 25.02.2018 | 17:30
"Доста Миљацке ће протећи док Муса постане играч!"
Репрезентација БиХ уписала је другу побједу у Групи Е савладавши Белгију 72:70  послије преокрета и драматичне завршнице.

Немања Гордић био је један од најзапаженијих у тренуцима када су "змајеви" коначно успјели да "минус седам" претворе у "плус два", а његовим поенима са линије пенала БиХ је стигла до побједе 72:70.

Осим плејмејкера Будућности одлични су били и Муса, Стипановић, те Халиловић који је играо одлично у другом полувремену.

Послије побједе у Скендерији селектор БиХ Душко Вујошевић у свом стилу је прокоментарисао овај меч.

"Када бих морао неког појединачно да истакнем, то је Халиловић. Муса има предуслове да постане велики играч, али јако пуно воде треба да протекне Миљацком да се то деси. И не само времена да прође, него времена испуњеног тешким радом и посвећеношћу кошарци итд. Надам се да ће то бити тако“, рекао је Вујошевић.

Селектор БиХ признао је да је у једном тренутку мислио да је све изгубљено.

"Тим је показао да има карактер. И мени се чинило да је утакмица изгубљена, али момци су вјеровали у побједу. Врабац је пресјекао ону лопту, улазио с клупе, његова епизода је била значајна, имала је ангажовање и допринос. Има поједина. Има појединаца који мисле да треба више да играју, па не показују максимално ангажовање у тој мањој минутажи, па ће изгубити и ту минутажу.  Врло је важно што се Буза, који је један од најталентованијих бх. играча који се повриједио управо играјући за репрезентацију, вратио и прикључио тиму, те добио жељу и мотивацију да буде присутан“, рекао је Вујошевић, а потом анализирао меч:

“Значај утакмице је био велики за обје екипе. Успјели смо током припрема да повриједимо Кикановића, а узрок тога је овај прозор који је направила ФИБА. Кикановић је имао четири утакмице за једну недељу прије него што је дошао овдје. У овом ритму је веће изненађење да остане неко здрав, него да се повриједи. У сваком случају повреда Милошевића и Кикановића је за нас био додатни проблем, а морам да кажем да јако цијеним Белгију. То је екипа која је имала одличне утакмице пред Европско првенство и на самом Европском првенству. Почетак утакмице је био добар, контролисали смо меч, али друго полувријеме смо правили серије грешака и повезивали те грешке. Дошли смо до тога да је меч био изгубљен и много је разлога за анализу, те простора за напредак“, истакао је Вујошевић.

На крају се пожалио на услове које је репрезентација БиХ имала у Сарајеву.

"Много је задовољства због ове побједе, а велику захвалност дугујемо публици која је дошла у великом броју. Ипак, морам да кажем да ми не смијемо бити смјештени у хотелу гдје немамо гријања, ипак је ово национална селекција. То повећава ризик од повреде и болести, а ја два дана имам температуру 38“, истакао је Вујошевић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар