Интервју: Нисам имао пријатеље, био сам сам...

. . . преплашен и нисам знао једну једину реч! "Када сам отишао у Немачку, знао сам само псовке. Научио сам их намерно тамо. Имао сам 16 година. Ако је неко био лош према мени, није било добро да само стојим тамо и смејем се, зар не? Тако да сада знам да псујем на немачком, енглеском и корејском", каже фудбалер Тотенхема Хјон мин Сон.

Фудбал 26.02.2018 | 22:30
Интервју: Нисам имао пријатеље, био сам сам...
Хјон мин Сона називају још и најширим осмехом Премијер лиге. Заваљен у двосед разговарао је са новинарима Дејли мејла о стварима који изазивају тај осмех, али и које нису тако смешне. Са 17 година се пронашао у соби гостујућег објекта у Портсмуту.

Имао је сан о игрању фудбала у Европи и имао је нешто талента. Тада, 2009. године, само је то и имао.

Девет година касније он је првотимац Тотенхема који пружа врло добре партије и дели свлачионицу са играчима попут Харија Кејна. Како је изгледао тај пут, посебно почетак? 

"Да. Нисам имао пријатеље, нисам имао породицу уз мене и нисам знао језик. Нисам знао једну једину реч. Био сам препуштен себи. Био сам преплашен, знате... Било је јако тешко", рекао је Сон за Дејли Мејл.

Присетио се првог додира с реалношћу и Енглеском.

"Имао сам пробу у Портсмуту и у Блекбурну такође. Ставили су ме у кућу за госте. Био сам дете, нисам знао много тога. Тако да је моје прво сећање на Енглеску - лоше", рекао је Сони, како га називају саиграчи у Тотенхему.

Сон и када говори енглески има мало немачког акцента. То је последица од пет година играња у тој лиги. Прво са Хамбургом, потом и Бајер Леверкузеном.

"Када сам отишао у Немачку, знао сам само псовке. Научио сам их намерно тамо. Имао сам 16 година. Ако је неко био лош према мени, није било добро да само стојим тамо и смејем се, зар не? Тако да сада знам да псујем на немачком, енглеском и корејском", насмејао се Сон.

Када је посетио Сеул прошлог лета дочекан је као рок-звезда. Ипак, Сон се не осећа тако.

"Нисам баш толико популаран. Клизачи на Олимпијским играма су веома популарни у овом моменту и то заслужују. Олимпијске игре су важне за моју земљу. Али ја нисам толико популаран као они. Желим да будем као многи велики играчи, али сам и даље дечак. Морам још много ствари да учиним да бих био на том нивоу", каже Сон.

Наравно, идол му је Парк Ђи Сунг.

"Не могу да се поредим са њим. Он је легенда и мој идол. Сви у мојој земљи су поносни на њега. Тешко је за Азијца да игра у Премијер лиги. И даље је тако. Желим да будем као он, али још имам до тога. Он је играо за клуб где су у том моменту играли Руни, Роналдо и Гигс. И он је и даље био у тиму".

Сон је ове сезоне постигао 11 голова у свим такмичењима да далеко је од момента када је на лето 2016. године био у канцеларији Маурисија Покетина. И када је био на ивици да оде из клуба.

"Јако је тешко рећи шта је тада мислио. Сада то није ни важно. Заиста сам срећан што сам остао овде. Он је поправио ствари. Веома сам захвалан".

Додао је Сон и да осећа далеко већи притисак када игра за репрезентацију него Тотенхем, као и да његова мама кува најбоље и најздравије оброке на свету.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар