Митровић након првих 20 дана у Чемпионшипу...

Свака утакмица претешка, нема времена за опоравак - голови су мој посао! „Ово је било веома важно, желео сам да срушим баријеру, али ми је најважније да помогнем тиму и наставићу да се борим за сваку лопту како бисмо стигли до победе“, каже српски голгетер.

Фудбал 24.02.2018 | 10:00
Митровић након првих 20 дана у Чемпионшипу...
Александар Митровић је постигао првенац у дресу Фулама и сви се надају серију погодака за екипу Славише Јокановића у завршници сезоне. Српском голгетеру био је то четврти меч у екипи коју је појачао у „надокнади времена“ зимског прелазног рока, али и друга утакмица на којој је био стартер.

Митровић је погодио мрежу Бристол Ситија на Ештон Гејту, а тај погодак је гостима на крају био довољан за освајање једног бода. Ипак, навијачи, сви у клубу, као и Славиша Јокановић, надају се још бољем учинку свог голгетера.

„Мој посао је да постижем голове. Покушао сам да уђем у петерац, предвидим где ће лопта ићи, кренуо сам и био на правом месту. Сајрусова лопта је била добра, срећан сам што сам постигао први гол и надам се да ћу тако наставити. Ово је било веома важно, желео сам да срушим баријеру, али ми је најважније да помогнем тиму и наставићу да се борим за сваку лопту како бисмо стигли до победе. Трудим се да дам све од себе за голове, али тим је најважнији. Мислим да смо добри, показујемо добар каратактер“, рекао јеМитровић.

Редовни наступи и минутажа нешто су што је изузетно важно српском нападачу како би одржао форму за Светско првенство.

„Започињем утакмице и осећам се све боље и боље, постајем све оштрији, сматрам да се боље крећем и надам се да ћу бити још бољи у наставку сезоне. Срећан сам што сам овде, добро се осећам и надам се да ћу још више помоћи тиму. Мој посао су голови и покушаћу на тај начин да помогнем тиму“.

Сезона у Чемпионшипу је изузетно напорна, а мечеви против свих ривала захтевни. Такав ће бити и следећи против лидера Вулверхемптона.

„Свака утакмица је тешка у овој лиги, нема лаких утакмица. Немамо много времена за припрему мечева, за оправак.. Сада смо покушали да се одморимо на најбољи могући начин како бисмо се ментално и психолоши припремили за овај меч. Играмо код куће и желимо да победимо сваку утакмицу до краја сезоне. То неће бити лако, али увек смо спремни“.

Митровића посебно мотивише играње на Крејвен Котиџу где публика прави домаћинску атмосферу.

„Увек је лепо када имате навијаче од првог минута иза себе, а са друге стране и тешко за противника. Против Астон Виле је заиста била невероватна атмосфера, тако је у обе утакмице код куће од када сам овде. Пред нама је још само 13 утакмица и заиста су нам потребни. Били су сјајни и у Бристолу“, рекао је Митровић.

Фулам се након 33 одиграна кола налази на петом месту Чемпионшипа, а другопласирани Кардиф и место које води директно у Премијер лигу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар