Вујошевић: Радовао сам се Партизановом тријумфу у купу!

А скидање плочица је скандал! "МУП има средства да пронађе особе које су скидале плочице. Ако је то већ пропуштено 2014, сад може да се уради”, навео је трофејни стручњак.

Кошарка 26.02.2018 | 16:30
Вујошевић: Радовао сам се Партизановом тријумфу у купу!
Трофејни тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да му је драго што су црно-бели освојили Куп Радивоја Кораћа упркос свим проблемима са којима се суочава, а истовремено је осудио скидање плочица са пехара и подсетио да то није први инцидент те врсте у српској кошарци.

“Не свиђа ми се што је уместо да се прича о добрим играма Партизана сад дошло до замене тезе и прича се о овом скандалу. Ја сам се јако обрадовао победи Партизана, јер ма колико је Куп девалвиран ипак је то друго по јачини такмичење, и једна екипа која је била у озбиљним проблемима је заслужено освојила трофеј. Скидање плочица јесте скандал и о њему треба говорити, али не треба умањити успех Партизана”, кажеВујошевић за дневни лист Данас.

Он је додао да је „КСС лепо рекао да они нису МУП“, као и да не постоји сукоб интереса у томе што су најважнији људи у Кошаркашком савезу некадашњи играчи Партизана.

“Не видим одговорност Кошаркашког савеза. Томашевић и Даниловић јесу играли за Партизан али су играли и за репрезентацију Југославије и по том критеријуму су дошли на руководеће место у Савезу. Дакле ја не видим сукоб интереса код њих. Шта би онда требало рећи о Јадранској лиги у којој о свему одлучује председник КК Црвена звезда Небојша Човић. То је истински сукоб интереса”.  

Вујошевић каже да „ни Звезда, ни Партизан, ни КСС немају механизме и средства“ да кажњавају изгреднике и да је то посао државних органа.

“Не могу клубови да изађу на крај са навијачима који су доста моћни и који су у појединим диловима са државом. Надлежни органи који се баве јавним редом и миром треба да раде свој посао. МУП има средства да пронађе особе које су скидале плочице. Ако је то већ пропуштено 2014, сад може да се уради”,  закључио Вујошевић.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар