СП: ''Орлови'' спремни за најтежи испит у квалификацијама!

Репрезентација Србије против селекције Немачке игра меч трећег кола квалификација за Светско првенство 2019. године.  "Орлови" на најтежем испиту: Шта очекујете? Кошаркашка репрезентација Србије вечерас (19. 30) игра меч 3. кола квалификација за Светско првенство 2019 против Немачке у Франкфурту. Каквом резултату се надате?

Кошарка 23.02.2018 | 16:15
СП: ''Орлови'' спремни за најтежи испит у квалификацијама!
Репрезентација Србије после два кола у квалификацијама за Светско првенство има максималан учинак у групи Г и заузима друго место иза Немачке због лошије кош-разлике.

Прва утакмица игра се у петак у Франкфурту од 19.30, док ће 'Орлови' у недељу од 20.20 гостовати Аустрији у Бечу.

Александар Ђорђевић уочи гостовања Немачкој и Аустрији у квалификацијама за СП изјавио је да је задовољан енергијом коју су показали његови играч.

"Играчи су за ових неколико дана одговорили енергијом и ентузијазмом. Стеван Јеловац је ново име у односу на прошли "прозор" као замена за повређеног капитена Милана Мачвана. Верујем да ће бити достојна замена, трудимо се да не компликујемо много", изјавио је Ђорђевић.

Селектор Србије истакао је да се нада подршци навијача у Франфурту.

"Немачка има добар амбијент, ентузијазмом, новог тренера. Победили су у прве две утакмице, али верујем у подршка наших навијача у Франкфурту. Против Немаца ће бити најважнија утакмица у групи до сада, али свака следећа ће бити најважњја", казао је Ђорђевић.

У ове две утакмице у екипи неће бити повређеног Стефана Јовића коме је на финалу Купа Немачке страдало стопало, као ни Вање Маринковића, који је отпао са списка.

Селектор је одлучио да против Немачке пружи шансу Сави Лешићу, док у тиму неће бити Раданов и Аврамовић.

Кошаркаши Србије окупили су се пред наставак квалификација за Мундобаскет следеће године. За разлику од прва два меча, против Аустрије (85:64) и Грузије (105:87) одиграних у Београду, изабраници селектора Саше Ђорђевића имаће два гостовања током фебруарског "прозора".

Вечерас од 19.30 часова очекује их први дуел против Немачке у Франкфурту, а у недељу у Бечу, од 20.20 сати, дуел против домаћина Аустрије.

Утакмицу против Немачке многи сматрају најтежом у првом делу квалификација.

Немци, као и Срби, непоражени су у групи Г после два одиграна кола. Они су савладали Грузију (79:70), а потом убедљиво и Аустрију у гостима (90:49) у новембру.

Саша Ђорђевић осим проблема са којима су се сусреле све европске репрезентације због немогућности наступа играча из Евролиге и НБА лиге, има и додатне потешкоће због изостанка важних играча.

Уз повређеног Милана Мачвана неће наступати ни Стефан Јовић, Владимир Лучић, као и Вања Маринковић, док је потврђен и изостанак Алексе Раданова и Алексе Аврамовића, који су били на дужем списку од 15 играча.

У Франкфурту против квалитетног састава Немачке на паркет ће изаћи Миленко Тепић, Марко Симоновић, Стеван Јеловац, Иван Паунић, Сава Лешић, Мирослав Радуљица, Стефан Бирчевић, Дејан Тодоровић, Огњен Јарамаз, Илија Ђоковић, Ђорђе Гагић и Стефан Пено.

Квалификације за СП, група Г:

петак:
18.00 Аустрија – Грузија
19.30 Немачка – Србија

недеља:
16.00 Грузија – Немачка
20.20 Аустрија – Србија

Табела, група Г:
1. Немачка 2 2 0 169:119 4 
2. Србија 2 2 0 190:151 4 
3. Грузија 2 0 2 157:184 2 
4. Аустрија 2 0 2 113:175 2

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар