Ђуричић: Беневенто има чему да се нада у Серији А!

Фудбалери Беневента, које је српски фудбалер Филип Ђуричић појачао овог јануара, дошли су у претходном колу до врло важне победе у борби за опстанак.

Фудбал 24.02.2018 | 13:00
Ђуричић: Беневенто има чему да се нада у Серији А!
У тријумфу над Кротонеом резултатом 3:2, Ђуричић је имао важну улогу пошто је помогао свом тиму асистенцијом Виоли у 65. минуту за вођство од 2:1.

Ово је био трећи узастопни меч на коме је Ђуричић био стартер, што показује да има пуно поверење свог тренера.

Српски фудбалер је био једно од појачања које је Беневенто довео овог јануара, у борби за опстанак. Ђуричић је од старта добио прилику у Де Зербијевој екипи и како време одмиче, 26-годишњи офанзивни везиста пружа све боље партије. Меч против Кротонеа је био први на коме је Ђуричић стартовао на својој природној позицији, као централни офанзивни везиста, одмах иза нападача, што је одмах направило разлику јер је забележио своју прву асистенцију по доласку на позајмицу из Сампдорије. 

Овом победом над ривалом у борби за опстанак, пробуђен је оптимизам у екипи и Ђуричић апсолутно верује, да ће са осталим појачањима која се полако уклапају у игру тима и замисли тренера, Беневенто водити битку до самог краја шампионата, где их чека неколико дуела са екипама које се налазе око њих на табели. 

"Најважније је да смо победили, па смо и даље у игри, поготово што је то екипа која је тек прва изнад црте. Имамо Верону и Каљари код куће, као и СПАЛ у претпоследњем колу, тако да имамо чему да се надамо. Верујем да је ово почетак једне позитивне серије резултата", сматра Ђуричић. 

Своју велику борбу, Беневенто и Ђуричић настављају у суботу, 24. фебруара када их чека тешко гостовање Интеру. Одмах након тога, у госте им долази Верона која је претпоследња на табели.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар