ЛЕ: Нема гола - нема 1/8-финала: Партизан испаде без испаљеног метка!

Немоћни Партизан завршио наступ у Лиги Европе! Фудбалери Партизана завршили су наступ у шеснаестини финала Лиге Европе, поразом од Викторије Плзењ са укупних 3:1.  Црно-бели без решења за "Белог Тавамбу", Викторија у Плзењу славила 2:0! Партизан урадио мало у Чешкој, Плзењ иде даље! Црно-бели изгубили на терену Викторије и опростили се од Европе.

Фудбал 22.02.2018 | 21:10
ЛЕ: Нема гола - нема 1/8-финала: Партизан испаде без испаљеног метка!
Шампион Србије поражен је у реваншу у Плзењу са 2:0 и после ремија од 1:1 у Београду пропустили прилику да остваре највећи успех у новијој историји клуба.

'Црно-бели' и нису заслужили пролаз даље, посебно ако се погледа наступ у другој утакмици – били су потпуно немоћни свих 90 минута и, да није било голмана Владимира Стојковића, резултат би вероватно био убедљивији.

Партизан је прво полувреме одиграо веома слабо и ретко када стизао до казненог простора ривала, упркос томе што је морао да постигне гол. Најбољу прилику имао је Данило Пантић када је шутирао са неких 18 метара, док су се испред гола Владимира Стојковића ређале шансе домаћина.

Голман репрезентације Србије је у раној фази меча два пута спасавао своју екипу, после шутева Хоржаве и Копица, да би у 25. минуту Коларж био у изгледној ситуацији. После корнера са леве стране и скока играча Викторије, лопта му је пала на ногу, он ухватио волеј са шест-седам метара, али преко гола.

Чешки шампион је до краја полувремена потпуно контролисао дешавања на терену и није дозволио 'црно-белима' да припрете.

Ни у другом делу игре ситуација није била другачија – изабраници Мирослава Ђукића никако нису успевали да повежу поштену акцију, Викторија је повремено претила и у 67. минуту стигла до важног поготка. Прво је Ржезник, стрелац јединог гола у Београду, промашио невероватну прилику, да би Крменчик пресудио гостима нешто касније.

Хејда је послао одличну лопту до нападача, који је први пут од почетка меча побегао Остојићу. Крменчик се лепо заградио и прецизно погодио доњи леви угао.

До краја, осим покушаја резервисте Сејдубе Суме, Партизан није успео да креира било какву озбиљнију прилику, па је у последњем минуту надокнаде Петржела реализовао контранапад за 2:0 и оверио пораз 'црно-белих'.

Викторија ће тако бити једна од 16 екипа на сутрашњем жребу у Ниону, док је Србија остала без представника у другом по јачини европском такмичењу, пошто је Црвена звезда у среду поражена од московског ЦСКА.

Црно-бело европско пролеће завршено је у Бохемији.

Поразом на гостовању Викторији Плзењ, екипа Мирослава Ђукића завршила је континентално путовање и друго евро-пролеће "Парног ваљка" у овом веку.

За разлику од пре 13 година, црно-бели овог пута стали су на старту нокаут фазе, у судару са лидером чешког првенства, који је из Београда понео реми (1:1), а код куће мирно савладао српског шампиона.

ВИКТОРИЈА - ПАРТИЗАН 2:0 (0:0)

Центарфор Михаел Крменчик изборио се у 67. минуту са Бојаном Остојићем и снажним ударцем поставио 1:0, а резервиста Алеш Чермак отклонио је сваку дилему у последњем, четвртом минуту надокнаде. Истрчао је контру, прихватио лопту од Милана Петржеле и послао је у мрежу за 2:0.

Владимир Стојковић био је у тим тренуцима иза леђа чешких играча, јер је на средини терена покушавао да дугим лоптама створи саиграчима шансу за гол, који би увео меч у продужетак. Ипак, то није успело, као и све остале нападачке идеје Ђукићевог тима, који вечерас није створио велику прилику.

Најконкретнија шанса догодила се у 83. минуту, када је резервиста Сејдуба Сума шутирао са ивице казненог простора и пребацио гол. Све што су пре и после тога Београђани урадили на половини Викторије може се свести у оцену - премало за гол и пролаз.

Плзењ је у већем делу меча био тај који је диктирао ритам, тражио гол и то му је и донело пласман и место у жребу, заказаном за петак у 13 часова.

Било је лепо док је трајало. Три годишња доба преживели су наши најбољи клубови у Европи да би се бајка о пролећу завршила пре него што је оно календарски дошло. Црвена звезда је елиминисана од ЦСКА, а Партизан није нашао решења за Михаила Крменчика. Најбољи играч Викторије је са две минијатуре оставио тимМирослава Ђукића без пласмана у осмину финала Лиге Европе, иако је све до финиша београдског дуела тај циљ изгледао достижан.

Асистенција из офсајда  за реми у Хумској, па комбинација сирове снаге и уметности  у копачкама у 66. минуту дуела у Плзењу, на крају гол када је све било решено и црно-бели су испали - 2:0 (први меч 1:1). Други погодак Чермака у надокнади времена је дошао када је већ било све готово... 

Тај први гол и потез "белог Тавамбе", јер конституцијом и учинком ове сезоне личи на Партизановог Камерунца, доказ је индивидуалног квалитета и показатељ да одбрана црно-белих, иако се на њеној поправци доста радило током припрема, није још на нивоу потребном да би се наставило такмичење у нокаут фази. Бојан Остојић је шакама прекрио лице, јасно је било и њему, док је лопта ишла ка мрежи, да је кривац, јер га је Крменчик изиграо на малом простору.

Касније је нападач Викторије добио аплауз на отвореној сцени, јер је свој тим увео међу 16 најбољх клубова другог по квалитету такмичења УЕФА, у коме би се Партизан нашао да је био само мало отреситији.

Гол му је био неопходан као хлеб насушни, међутим, како је изгледао у већем делу меча деловало је да ће тешко спровести план у нападу на најбољи чешки тим. Није то ни једноставно, падале су на "Досан арени" много веће екипе од ове Мирослава Ђукића, међутим, жеља за поготком вредним пласмана у наредну рунду, у првом делу, свела се само на два неубедљива покушаја са дистанце и један пројектил Сејдубе Суме изнад пречке,  у финишу.

Марко Јевтовић и Данило Пантић скоро да истих позиција само су загрејали Алеша Хрушку у прохладној вечери. Не и утоплили Гробаре, из два сектора нестрпљиве да што пре виде како се тресе мрежа Плзења. Остало је само на уздасима и после покушаја Гвинејца.

То је од напада, од офанзиве, од плана да се постигне гол у гостима било све. Далеко од тога да Ђукић и његови питомци нису хтели, али би сваки пут кад би пришли на 20-25 метара од гола ривала ударали у зид. Просто, Викторија је боља.

То није показала убедљивијим резултатом. Није јој дао Владимир Стојковић. Својски се постарао да се искупи за лошу процену из финиша меча у Хумској, од почетка је ставио до знања офанзивцима Павела Врбе да имају посла са  званично најбољим голманом Србије. Највише захваљујући њему пропусти левог бекаСлободанан Урошевића  и с почетка не баш отресита издања штоперског тандема Милетић - Остојић прошла су некажњено, иако су се ударци ређали као на траци. Стојковић је скинуо зицер Хоржави, осујетио Коларжа, није дао ни Копицу, ни Крменчику, заслуживши да му намигне Фортуна, после шута робусног нападача изнад пречке.

Срећа је била Стојковићев савезник и у 53. минуту, кад је Плзењ преварио одбрану Партизана, чак је Јан Копиц савладао нашег репрезентативца и натерао домаће навијаче да се питају како са пет метара није погодио циљ.

И тако све до 66. минута, грешке Остојића и мата Крменчика...

Партизан је и тад био у игри, гол му је недостајао  за продужетак, ушли су Огњен Ожеговић и Сејдуба Сума. Први покушао да изнудио једанаестерац, други опробао шут са дистанце. Премало је то за пролаз.

Као што смо мало тога видели од Ленадреа Тавамбе, неубедљивог кад је требало да настави акције махом креиране  за њега, Зорана Тошића, постављеног далеко од шеснаестерца противника, Марка Јанковића, чија се прижељкивана креација није видела...

И на крају, када је све било гтово, када је Партизан кренуо у последњи напад, севнула је контра Чеха, Стојковић је изашао ван казненог простора у покушају да пресече лопту. Није успео, Чермак је погодио празну мрежу и 2:0. 

Последица: крај европске зоне. Најбоље у последњих 13 година

ВИКТОРИЈА ПЛЗЕЊ - ПАРТИЗАН 2:0 (0:0)
/Крменчик 66, Чермак 90+5/

Стадион: Досан Арена. Судија: Јакоб Келет (Данска)

ВИКТОРИЈА (4-2-3-1): Хрушка - Ржезник, Хејда, Хубник, Лимберски - Хоржава, Хрошовски - Копиц, Колар (Од 86. Чермак), Земан (Од 72. Петржела)- Крменчик (Од 79. Хори).

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Стојковић - Вулићевић, Н. Р. Милетић, Остојић, Урошевић - Здјелар, Јевтовић (од 64. Ожеговић) - Јанковић (Од 78. Сума), Пантић, Тошић - Тавамба.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар