Убише нам посљедњи дан прелазног рока!

Енглези изгласали оно што су најавили. . .

Фудбал 24.02.2018 | 11:00
Убише нам посљедњи дан прелазног рока!
Убише нам последњи дан прелазног рока! То би био главни утисак после вести која је вечерас стигла с Острва, а она гласи: Енглези су изгласали скраћење летњег прелазног рока!

Према новом закону ЕФЛ-а најбоља 72 клуба енглеских професионалних лига моћи ће да пазаре само до 9. августа, с тим што ће нижим лигама, почевши од Чемпионшипа па надоле, бити омогућено да доводе фудбалере на позајмицу до 31. августа. Подсетимо, разлог ових промена јесу захтеви тренера, који већ дуже време замерају то што пијаца траје док се лига увелико игра, што им отежава комплетирање екипа. 

Занимљиво је још једно уведено правило. Наиме, у финишу лиге, прецизно од краја марта, клубови ће морати да имају минимум 10 истих играча у протоколу у два везана кола. Ово правило требало би да спречи намештања и ситуације која се догодило минуле сезоне, када је Хадерсфилд играо буквално с резервиним тимом против Блекбурна, изгубио 0:3 и омогућио опстанак Роверсима. 

Као што рекосмо, ове измене значајно ће убити занимљивост и интензитет прелазног рока, поготово последњег дана, јер добро је познато како и колико Енглези купују у последњих неколико сати. Патиће сигурно и сви заљубљеници у нашу редовну рубрику Трансфери уживо.

Истина, остају нам Шпанци и Италијани (Немци готово преспавају последње дане), али признаћете - није то то...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар