Министар Пејовић поднио оставку

Црногорски министар европских послова Александар Андрија Пејовић поднио је данас оставку на ову функцију из, како је навео, моралних разлога, након што је Агенција за спречавање корупције утврдила да је био у сукобу интереса јер је истовремено имао статус амбасадора.

Регион 22.02.2018 | 15:13
Министар Пејовић поднио оставку
“Као одговоран и савјестан грађанин, уважавајући дјеловање црногорских институција, одлучио сам да поступим на овај начин да бих релаксирао и Владу и себе притиска који је настао након одлуке Агенције за спречавање корупције”, навео је Пејовић у писму упућеном предсједнику Владе Црне Горе Душку Марковићу.

Агенција је 19. фебруара утврдила да је Пејовић, као јавни функционер, прекршио Закон о спречавању корупције јер је, супротно Уставу Црне Горе истовремено имао статус амбасадора.

Пејовић тврди да није прекршио закон ни по једном основу који се наводи у одлуци Агенције и очекује да ће у правном поступку доказати непостојање сукоба интереса како би заштитио лични интегритет, а тиме и кредибилност институција система.

“Наглашавам да сам поступао по важећим прописима које је донијела Влада чији сам члан, а који су рађени по упоредним примјерима у Хрватској и Србији, гдје функција главног преговарача, такође, подразумијева статус амбасадора у мисији у Бриселу”, рекао је Пејовић.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

морал

22.02.2018 15:53

Кад цује за овај гест и нас Министар енергетике це. И ста цемо онда?

ОДГОВОРИТЕ