Резиме: Звездо, ово мораш искористити!

Играњем у Лиги Европе црвено-бели су добили огромно искуство, које не би смело да буде "бачено у воду" идућег лета.

Фудбал 23.02.2018 | 22:35
Резиме: Звездо, ово мораш искористити!
Поред капетана који дочекује путнике, на вратима авиона који се спремао да полети из Москве у Београд, у среду увече стајао је и Звездан Терзић.

Генерални директор Црвене звезде грлио је и тапшао по рамену сваког играча, утученог због пораза од ЦСКА и елиминације из Лиге Европе.

Трудио се Терзић да им подигне морал и стави до знања да су, без обзира на испадање, урадили фантастичан посао ове сезоне.

"Главу горе! Иде Суботица, морамо да освојимо првенство па да нападнемо место у Лиги шампиона", поручио је Терзић Ненаду Крстичићу, који је улазио у авион спорим кораком и погнуте главе.

Наредни месеци показаће колико је озбиљно то мислио.

После рекордних 16 европских утакмица ове сезоне - седам победа, шест ремија, три пораза - и гостовања на Малти, у Казахстану, Чешкој, Русији, Немачкој, Енглеској, Белорусији и поново Русији, овај тим Црвене звезде стекао је огромно искуство и зато ће бити велика штета уколико не буде добио прилику да га искористи за нове подвиге.

Да би се то догодило, мораће да остане на окупу.

Пред Звездиним руководством је јако тежак задатак, јер их финансијски проблеми клуба приморавају на продају најбољих играча. Ипак, много тежи задатак од тог биће да се задрже Владан Милојевић и његов стручни штаб.

Неко од фудбалера ће сигурно отићи, што неће бити ненадокнадиво ако се на време крене у проналажење замена и појачања, али одлазак тренера који је у ходу успео да од групе играча у којој су многи били окарактерисани као "бивши" направи тим који се по два пута равноправно носи са редовним учесницима Лиге шампиона - Арсеналом, ЦСКА и БАТЕ Борисовом, а победи много богатије Славију Праг, Краснодар и Келн - хоће.

Биће много тешко!

И ДАЉЕ "СИТО И РЕШЕТО" ДО ЈЕСЕНИ У ЕВРОПИ

Владан Милојевић је са својим сарадницима конструисао машинерију у којој се тачно зна ко шта ради и којој су рад, ред и дисциплина заштитни знаци.

Успео је да врати (или барем да споља тако изгледа) организован систем у клуб, који је пре његовог доласка био изгубљен.

Одлука о наставку сарадње зависиће највише од самог Милојевића, али ако буде видео да на другој страни преговарачког стола постоји смислена и добро испланирана идеја, могао би се очекивати пристанак. У супротном, Звезда поново креће од нуле, иако јој је учињено против Флоријане, Иртиша, Славије, Краснодара, БАТЕ Борисова, Келна, Арсенала и ЦСКА донело много бољи УЕФА коефицијент него до ове сезоне.

Црвено-бели сада имају 10.750 бодова, што је 3.425 више него летос. То значи да ће, у случају квалификација за Лигу шампиона које ће се играти по новом систему, прескочити претколо и почети од првог кола, у којем ће бити носилац. Пред собом ће имати четири препреке до места међу елитом.

Ако, ипак, испусти тренутну предност у Суперлиги и поново се нађе у квалификацијама за Лигу Европе. Звезда ће кренути од првог кола, као носилац. Повлашћена ће бити и на жребу за друго коло, а врло могуће и за треће. Није, чак, далеко и да потенцијални плеј-оф квалификација дочека као неко коме ће, по рејтингу, припасти слабији ривал.

Успела је актуелна генерација да заустави стрмоглави пад некадашњег европског шампиона, али да би клуб могао да "продише" неопходан је континуитет. Неопходни су му спектакли на стадиону Рајко Митић као што су били против БАТЕ-а, Арсенала, Келна и ЦСКА.

Милојевићева чета је показала да је способна да то донесе, али шта ће бити са њом и хоће ли остати залеђена на руској зими или ће кренути у нове битке, то ћемо сазнати наредног лета.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар