Данац, Рус и Молдавац одлучују о жалби БиХ!

Рукометни савез Босне и Херцеговине до 28. фебруара у 18 сати има могућност да дода још елемената за жалбу на првостепену одлуку ЕХФ-а да се меч између БиХ и Швајцарске региструје 10:0 за Швајцарце због случаја Томислав Нуић.

Остали спортови 23.02.2018 | 13:30
Данац, Рус и Молдавац одлучују о жалби БиХ!
Особе из Данске, Русије и Молдавије ће одлучивати о жалби бх. савеза, пренио је "Н1", а претходну одлуку у корист Швајцарске донијела је комисија састављена од Шпанца, Украјинца и Холанђанина.

"Ја само знам да смо ми дужни да истјерамо своју правду. Да ли је то правда која задовољава нас ја то не знам. Ако је по правди сви елементи које јавност може да види, ми ћемо ићи до краја", изјавио је Гордан Музуровић, директор Репрезентације БиХ.

Гордан Музуровић већ мјесец дана је говорио оно што је постало јавно. У извјештају који је ЕХФ-у послао, до недавно у БиХ непознати бивши судија сада делегат Дарко Репеншек из Словеније, навео је да је играч Нуић имао право наступа те да није био уписан у записник због техничке грешке.

Са судијама, ми смо сви једногласни да смо направили грешку што смо одстранили Нуића са клупе у 44. минути, написао је Репеншек. Али питање без одговора је гдје је "нестао" Нуић?

"Ја сам имао делегатион лист на којој је било свакако и увјерен сам било 16 играча БиХ који ће играти на тој утакмици. Та листа предата ми је била на техничком састанку и сви то тамо знају, ја сам судијом колегом Петром из Мађарске, био сам увјерен да сам 'одкликао' свих 16 играча", изјавио је Дарко Репеншек, делегат утакмице БиХ.

Себи је Репеншек замјерио црвени картон Нуићу али на питање о својој званичној делегатској улози, одговорност пребацује на директора наше репрезентације.

"Ако би ме Музуровић који је дужан направити контролу, задњи 'чек ин', упозорио да тамо стоји 15 играча ја бих га унио и обавијестио Швајцарце."

"Музуровић дужан провјерити шта ради делегат? Није Музуровић дужан провјерити шта ради делегат. Делегат је дужан радити свој посао. Представник једне екипе дужан да контролише рад једног делегата? Не бих рекао господине Репеншек", поручио је Музуровић.

Истог мишљења је и рукометна легенда Веселин Вујовић, селектор репрезентације Словеније.

"Ако је на састанку прије утакмице то све верификовано ако су сви играчи, сви пасоши показани онда је глупо да тај то поново провјерава не сумњајући у оно што ради делегат и што је његов посао."

У додатном извјештају делегат Репеншек пожалио се на гомилу техничких проблема с којима се суочио попут недостатка услова да се принтају документи, одсуство интернет конекције и тако даље.

Рукометни савез БиХ објелоданио је, како истиче, документе који негирају наводе делегата из Словеније.

Словеначки селектор сумња да ће жалба дати ефекат иако би како каже просјечан човјек са улице одлучио у корист БиХ. Фрустриран је поручио да је потез Швајцараца сраман.

"На Европском првенству у Пољској кад је Њемачка постала првак у посљедњем нападу је на терену био један Нијемац више. У таквој ситуацији је Норвешка одлучила да се не жали."

Одлука о жалби ће бити позната у марту.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар