"Тим Југославије из 1991. је најбољи у Европи свих времена!"

Антонело Рива, легендарни италијански кошаркаш, сматра да је репрезентација Југославије из 1991. године вероватно најбољи тим свих времена у Европи.

Кошарка 23.02.2018 | 11:30
"Тим Југославије из 1991. је најбољи у Европи свих времена!"
Југославија предвођена Ђорђевићем, Кукочем, Дивцем, Даниловићем, Рађом и осталим легендарним кошаркашима освојила је злато на Евробаскету у Италији те године.

У интервјуу за "Независне новине" Рива каже да је "тај тим био прејак" и да су "покушали све, али је било немогуће победити их".

"Били су прејаки за све, био је то највећи тим који је Југославија имала и вероватно најбољи у Европи свих времена. Покушали смо све на том мечу, али било их је немогуће победити, против тако јаког противника никада нисам играо. Сваки играч у тиму је имао карактеристике као Ђорђевић. Рецимо, Владе Дивац је био снажан као и многи центри, али је технички био фантастичан играч који је био врхунски додавач. Имао сам срећу да играм и у тиму с њим за ол-стар екипу Европе, провели смо седмицу дана заједно. Ради се о сјајном човјеку и играчу", рекао је Рива за "Независне новине". 

Југославија је у финалу Евробаскета победила домаћина Италију са 88:73, а тим су предводили Рађа са 23 поена, Кукоч са 20, Перасовић са 12 и Дивац са 10 поена. 

За најкориснијег играча турнира (МВП) проглашен је Тони Кукоч. 

Састав Југославије на првенству Европе 1991. године:

Зоран Сретеновић (Сплит)
Велимир Перасовић (Сплит)
Тони Кукоч (Сплит)
Зоран Савић (Сплит)
Аријан Комазец (Задар)
Александар Ђорђевић (Партизан)
Предраг Даниловић (Партизан)
Жарко Паспаљ (Партизан)
Зоран Јовановић (Црвена звезда)
Јуре Здовц (Олимпија)
Дино Рађа (Виртус Рома)
Владе Дивац (Лос Анђелес Лејкерси)
Тренер: Душан Дуда Ивковић



Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Игор

23.02.2018 12:45

Како моћно звучи ДУШАН ДУДА ИВКОВИЋ !

ОДГОВОРИТЕ