Погријешили смо што смо пустили Кроса!

"Можда би Бајерн са њим имао више титула у Лиги шампиона и играо више финала", каже бивши спортски директор Бајерна Замер.

Фудбал 24.02.2018 | 08:00
Погријешили смо што смо пустили Кроса!
Некадашњи спортски директор Бајерна Матијас Замер признао је да је шампион Немачке направио велику грешку када је у лето 2014. године продао Тонија Кроса Реалу из Мадрида за 30.000.000 евра.

То је био добар потез за немачког репрезентативца који је постао један од најбољих везиста света, а тренутно са Краљевским клубом јури трећу узастопну титулу у Лиги шампиона.

"Понекад се догоде ситуације у којима морате искрено да анализирате потезе из прошлости. Ко може да каже да је све у животу исправно учинио? Можда би Бајерн са Тонијем имао више титула у Лиги шампиона и играо више финала. Данас могу са сигурношћу да кажем да сам направио грешку што сам дозволио Тонију да оде из Бајерна. Седео сам на његовом каучу у стану и покушавао да га наговорим да се предомисли", рекао је Замер за јубиларни број СпортБилда који је данас уређивао управо Тони Крос.

Њих двојица су, иначе, добри пријатељи и Замер му не замера што је изабрао Реал.

"Његов одлазак није угрозио нити потресао Бајерн. Али, ако причамо о томе да ли је добро или лоше што је Тони отишао, рећићу врло је лоше! Лоше је за Бајерн док је за Тонија то била права ствар пошто се развио у топ фудбалера и постао један од најбољих на свету", закључио је Матијас Замер.

Иначе, Тони Крос је ове сезоне забележио 29 наступа за Реал Мадрид и постигао четири гола. Уговор са Мадриђанима важи му до лета 2022, а летос се спомињао као потенцијално појачање Манчестер Јунајтеда и Жозеа Муриња.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар