Партизан: Осуђујемо вандалски чин, али скандал је позив на линч!

КК Партизан огласио се саопштењем дан након што је објављен снимак на коме се види скидање плочица са именом Црвене звезде са пехара "Купа Радивоја кораћа".  Мијаиловић за МОЗЗАРТ Спорт: Казна за оног који је оштетио пехар, али зашто се мењају тезе и угрожава безбедност играча Партизана? “Пехар је од завршетка турнира у Нишу променио неколико руку. А плочице ће се вратити на место, ако већ и нису тамо. Свакако, на том месту требало би да буду и Звездине и Мегине и Партизанове плочице”, навео је први човек црно-белих.

Кошарка 21.02.2018 | 20:45
Партизан: Осуђујемо вандалски чин, али скандал је позив на линч!
Председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић осудио је оштећивање пехара Купа Радивоја Кораћа и навео да починалац мора да буде кажњен, али је рекао да то није урадио нико од играча и запослених у клубу. Он је додао да нема места непотребном дизању тензија и истакао да мора да заштити играче Партизана од којих је "некима угрожена и безбедност" пласирањем неистина о поменутом инциденту.

“Осуђујем сваки вид вандализма. И овог последњег и оног из 2014. године. Не могу да кажем ко је то урадио, али нека се спроведе истрага и нек починилац буде најстроже буде кажњен. Оно што сигурно могу да кажем је да то није урадио нико од играча, нити било ко из клуба”, рекао је Мијаиловић за МОЗЗАРТ Спорт.

Осврнуо се Мијаиловић и не саопштење Црвене звезде у вечери када се појавио снимак на којем се види како непознате особе са пехара скидају плочице са именом тог клуба.

“Погрешна је поставка комшијског клуба. Видим да сада неки покушавају да угрозе безбедност појединих наших играча. Уосталом, на том снимку се види да није у питању неки спортиста, него је особа која има велики стомак. Нити је Сани Аранитовић, нити, нити било који други. Нема места дизању тензије. Ја сам дужан да заштитим играче и имовину Партизана. А играчи су најважнија имовина Партизана. Јако ружно је то што се догодило”.

Он је објаснио и шта се десило са пехаром одмах после завршетка турнира у нишком Чаиру.

“Пехар је од завршетка турнира у Нишу променио неколико руку. А плочице ће се вратити на место, ако већ и нису тамо. Свакако, на том месту требало би да буду и Звездине и Мегине и Партизанове плочице”.

Али остаје питање зашто пехар није одмах пребачен у Хумску.

“Пракса је таква да једну ноћ пехар буде код навијача, а онда други дан код људи који су симаптизери клуба. А пехар је, иначе послат у Зрењанин, да се постави плочица са именом Партизана”.

Мијаиловић се потом осврнуо и на оптужбе из Звезде да ју је недавно назвао непријатељем црно-белих.

“Увек се борим квалитетом и правилним радом да направим успех. Али јако је ружно менајти тезе и тражити алиби због губитка трофеја. Никад нисам рекао да је Црвена звезда непријатељ Партизана. Ја сам у једном емисији коментарисао изјаву председника Звезде да ће ставити тачку на црно-бели свет и рекао да такав човек не може да буде пријатељ. Нисам ја Партизан, као што ни Човић није Звезда”. 

Колико је тријумф у купу важан за екипу и за клуб, с обзиром да је то први трофеј Партизана после четири године.

“То је од непроцењивог значаја, многи су поцели да сумњају да ли ће Партизан освојити трофеј. Тријумф је допринео да свима порасте самопоуздање, а посебо Чанку и играчима. Ако је Звезда била фаворит на купу, Партизан је срцем дошао до трофеја и поштено зарадио титулу. То ћемо пробати да урадимо и у домаћој лиги”.

Мијаиловић каже да се Партизан сада окреће нападу на титулу у Суперлиги.

“Много нам значи, после четири месеца рада ово дође као мелем на рану. Почеле су у последње време да се појављују разне изјаве о мени, очекивао сам нападе, али нико не може да промени слику о љидима са којима радим. А верујем да ће Партизану бити све боље и боље. Ипак, нисам желео да правимо еуфорију око освајања купа. Окрећемо се домаћој лиги и стабилизацији клуба. Има много ствари, нико нас неће зауставити, ни манипулацијама, ни деградацијама.

Црно-бели су у саопштењу, за које наводе да је последње о овом случају, осудили вандалски чин, али су оценили и да тим чином "пехар није оскрнављен".

Такође, у саопштењу клуб наводи да је "највећи скандал" саопштење КК Црвене звезде за које се тврди да је "позив на линч" и директан узрок претњама упућеним играчима Партизана.

Између осталог, црно-бели у саопштењу позивају да се утврди индентитет починиоца са снимка и гарантују да нико од играча или чланова клуба није учествовао "у извршењу радње која се на снимку види".

У целости преносимо саопштење ККП:

"Поводом недавних дешавања након недељног тријумфа Партизана у Купу Радивоја Кораћа, снимка скидања плочица са именима претходних освајача националног купа који је појавио у уторак поподне, а потом и саопштења КК Црвена звезда МТС, Партизан НИС истиче:

Осуђујемо сваки вид вандализма и позивамо да се у складу са законом утврди идентитет починиоца. Као клуб, гарантујемо да нико од играча или чланова клуба није учествовао у извршењу радње која се на снимку види.

Напомињемо да је пехар читав и да су са њега скинуте плочице, што значи да он није оскрнављен како се у јавности представља. Уколико је неко заборавио како изгледа оскрнављен пехар, нека погледа снимке након финала домаће Суперлиге 2014. године. Ипак, сматрамо да је плочицама са именима освајача купа место на пехару и залагаћемо се да се та традиција и у будућности поштује.

Највећим скандалом у читавој овој ситуацији сматрамо позив на линч играча Партизана. Овом приликом, истичемо да је позив на линч наших играча директна последица саопштења за медије које је издала КК Црвена звезда МТС, а у којем се паушално оцењује да је у питању "играч или навијач“ КК Партизан, иако се на снимку јасно види да особа која скида плочице није професионални спортиста. "Упирање прстом“ у играче КК Партизан изазвало је директне претње којим је угрожена сигурност неколико наших играча. Аутори тих претњи треба да кривично одговарају а онај ко их је својим јавним иступом подстрекао на такво понашање, мора да буде свестан последица свог понашања и благо речено, неодговорних речи.

КК Партизан НИС ће учинити све да своје играче од таквих ствари заштити и претње су пријављене полицији.

Пехар намењен победнику Купа Радивоја Кораћа, освојили смо поштено и на терену. Овом приликом, захваљујемо се Кошаркашком савезу Србије који је обезбедио да се завршни турнир националног купа одигра у фер условима.

Партизан ће учинити све да на терену освоји и Суперлигу Србије и да прелазни пехар врати у своје витрине. Тај пехар, додељује Кошаркашка лига Србије а не Црвена звезда", пише у саопштењу.

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар