Зоран Драгић поново покидао лигамент колена!

Кошаркаш Анадолу Ефеса Зоран Драгић поново је доживео повреду предњег укрштеног лигамента колена.  Страшан малер за Зорана Драгића - исто колено, други пут! Крај сезоне. . .

Кошарка 21.02.2018 | 18:30
Зоран Драгић поново покидао лигамент колена!
Словенац је прошлог фебраура доживео исту повреду због које је пропустио и Европско првенство на којем је његова држава освојила златну медаљу.

Сезону је кренуо у Арманију, али је после неколико месеци напустио тим из града моде и потписао уговор Ефесом до краја сезоне.

Било му је потребно неколико недеља да се врати у добру форму и таман када је кренуо да пружа очекивано партије доживео је нову/исту повреду.

Млађи од двојице браће Драгић се афирмисао у Крки из које је прешао у Ухикаху, а после боравка у НБА лиги где је играо за Финикс и Мајами од 2015. године се вратио у Европу и потписао за руски Химки.

После Химкија је уследила селидба у Милано одакле је дошао у Ефес.

Сезона је завршена, а ни будућност не изгледа тако светло после информације која нам данас стиже са Босфора. Зорану Драгићу поново су покидани лигамент колена због чега до краја сезоне сигурно неће играти за Анадолу Ефес. А када ће? Велико је питање, пошто је исту повреду млађи брат Драгић доживео и у фебруару док је играо за Армани Милано. Због тога је и пропустио Евробаскет на коме су се Словенци окитили златом. Што је најгоре, исто колено је и сада страдало, па се поставља велико питање: чак и кад се врати, у ком ће стању Драгић бити кад се врати на терен.

Последњих недеља играо је у форми. Најбољу евролигашку утакмицу одиграо је баш против Црвене звезде којој је бацио 24 поена. Двоцифрен је био и на последње три утакмице, против Реала, Валенсије, Уникахе. Велики проблем за Ергина Атамана. Али има Ефес новца да доведе замену. Врло скупо. Тешко да ће у томе успети на време за судар са Жалгирисом у наредном колу Евролиге. Ефесу додуше ништа не значи. Литванцима је и те како стало да обезбеде што бољи пласман пред плеј-оф.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар